NEZGODE

Livanjski kanton: Šest saobraćajnih nesreća za 24 sata

A. KAMBER

22.3.2018

Zbog leda i smetova na cesti, te jakog vjetra i smanjene vidljivosti od srijede navečer u Livanjskom kantonu, posebno na području Tomislavgrada i Livna, pravi je haos na cestama. 

Naime, od šest sati ujutro u srijedu do šest sati u četvrtak dogodilo se šest saobraćajnih nesreća, a istog dana popodne prepriječila su se čak tri kamiona na cesti Tomislavgrad-Posušje, u mjestu Mrkodol. 

U četvrtak, oko 7.10 sati u Bukovici, općina Tomislavgrad, sudarili su se Audi kojim je upravljao Trebinjac, rođen 1968. godine i autobus "Ćićko commerca" iz Tomislavgrada kojim je upravljao Livnjak, rođen 1957., ali srećom nije bilo povrijeđenih putnika. 

Jedno vozilo sjetjelo je i na zaobilaznici u Tomislavgradu. U istoj općini u Roškom Polju sudarili su se teretno vozilo i ralica. Ni ovdje nije bilo povrijeđenih. 

Jedna od nesreća dogodila se u Šujici s manjom materijalnom štetom, dok je u livanjskom selu Golinjevo usljed slijetanja vozila jedna osoba lakše povrijeđena. 

U mjestu Stipanjići, općina Tomislavgrad, sletio je Golf, vozač nije povrijeđen, a jedno vozilo sletjelo je i u Glamoču, gdje također, nema povrijeđenih.

Koristeći nevrijeme nisu mirovali ni lopovi u Livanjskom kantonu. Iz trgovine "Mobil print" ukrali su veću količinu mobitela i određen broj laptopa, informacija je iz MUP-a Livanjskog kantona.


Jedna od saobraćajnih nesreća ( Tomislavcity)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.