CRNA GORA

Podgorica: Ubijeni Jovanović i Šaković, policija pronašla pištolj

Vijesti.me

31.3.2018

Podgoričani Radivoje Jovanović (42) i Miloš Šaković (31) ubijeni su danas na Trgu nezavisnosti oko 12 sati, u centru Podgorice, kada je na njih pucao maskirani, za sada nepoznati, muškarac.

Jovanović i Šaković podlegli su povredama u KCCG.

"Vijesti" nezvanično saznaju da su Šaković i Jovanović, prije nego što se dogodila pucnjava, sjedili za dva različita stola u lokalu u centru grada.

Muškarac koji je pucao na Podgoričane je u bjekstvu, a policija je nedaleko od mjesta ubistva pronašla pištolj, torbicu i kačket, koje je, kako se vjeruje, on odbacio.

Jovanović, najvjerovatnije je, četvrta nedužna žrtva stradala u obračunu kriminalnih klanova, koji je u posljednjih nekoliko godina odnio više od 20 života.

Šaković je u lokalu bio sa porodicom. U trenutku dok mu se ubica približavao, pričaju očevici, Šaković je, navodno, primijetio da muškarac ima silikonsku masku pa je odmah reagirao kako bi zaštitio porodicu i prijatelje. Prevrnuo je sto iza kojeg se zaklonio, tražeći spas.

Meci su ga promašili, ali ne i Jovanovića koji je sa suprugom sjedio za susjednim stolom. Šaković je potom trčeći pokušao da pobjegne ka tržnom centru preko puta kafića, ali ubica nije odustao.

U trku je ka njemu ispalio više metaka. Nakon 50-ak metara Šaković je pao. Ubica je pobjegao ka Zlatarskoj ulici.

Očevici kažu da se bez pretjerane žurbe kretao sa pištoljem u ruci. Navodno je riječ o visokom muškarcu koji je na sebi imao kačket i tamnoplavu košulju i pantalone nalik na uniformu. Na jednom od rukava imao je amblem. Prema ovom kazivanju iz Zlatarske je skrenuo u Blašićevu ulicu gdje su inspektori u dvorišnom dijelu pronašli kačket, pištolj i torbicu.

Tokom izviđaja izuzeti su i videozapisi i na nekima od njih, kako saznaje Televizija Vijesti, vidi se i ubica.

- Od strane ovlaštenih službenika sam obaviještena da je u centru grada došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je više osoba povrijeđeno nakon čega sam radi vršenja uviđaja i rukovođenja uviđajem izašla na lice mjesta. U toku su uviđajne radnje na licu mjesta, a Tužilaštvo će i dalje sa ovlaštenim policijskim službenicima i vještacima odgovarajuće struke preduzimati određene mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti predmetnog događaja - rekla je Lijana Lakić, viši tužitelj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.