TREBINJE

Policija oduzela pola kilograma marihuane

Ilustracija

P. M.

19.4.2018

Trebinjska policija oduzela je jučer oko pola kilograma marihuane, potvrđeno je iz PU Trebinje.

Prema riječima Jovane Cvijetić, portparola PU Trebinje, policijski službenici su u Starom gradu izvršili pretres osobe inicijala M. J., kod koje je pronađeno i oduzeto oko 40 grama zeljaste biljne materije koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihuanu.

- Također, jučer je izvršen pretres kuće i pomoćnih prostorija koje koristi osoba inicijala J. B., gdje je pronađeno i oduzeto oko 490 grama zeljaste biljne materije koja svojim izgledom i morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu marihunanu - pojasnila je Cvijetić i dodala da će protiv njih Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju biti dostvaljeni izvještaji o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Podsjetimo, za tri mjeseca 2018. godine evidentirano je 36 slučajeva iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, 34 prekršaja i dva krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Oduzeto je ukupno 6.763 grama opojne droge marihuane, 11 grama amfetamina i sedam grama kokaina.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.