SARAJEVO Održana sjednica na Kantonalnom sudu

Merzija Delalić: Nisam namjerno ubila supruga

B. C.
19.04.2018 18:11

Merzija Delalić (57) danas je na sjednici pred sutkinjom Kantonalnog suda u Sarajevu Žanom Knežević izjavila da nije namjerno ubila supruga Seada 17. aprila u njihovoj kući u sarajevskom naselju Soukbunar, a nakon žestoke svađe kada je došao kući pijan.

- Osjećam da nisam kriva. Kriva sam što je nastradalo živo biće, ali ne kako je napisano da je bilo u namjeri - pojašnjavala je Merzija Delalić na sjednici prilikom razmatranja prijedloga Tužilaštva o određivanju pritvora.

I njena advokatica Binasa Abaspahić kazala je da je riječ o nesretnom slučaju, a nikako ubistvu. Podsjetila je da je Merzija u stanju razdraženosti podigla nož, a njenu suprug se, najvjerovatnije, zateturao i pao na oštricu.

Suprotno tome, kantonalni tužilac Saed Kreštalica kazao je da je postojala namjera. Merzija Delalić je sa sudopera uzela kuhinjski nož, oštrice 12,5 centimetara. Sead je uboden u lijevi dio grudnog koša te je preminuo u bolnici nakon što je iskrvario.

Istražitelji su po dolasku u kuću pronašli tragove krvi na tepihu, frižideru i Seadovoj bijeloj košulji, čiji je lijevi džep bio razderan.

- Osumnjičena je ispričala da je uzela nož te rekla „Ja ću sebe ili ću tebe“, okrećući nož prvo prema sebi pa prema suprugu. Kazala je da je nakon toga osjetila težinu noža na svojoj ruci, vidjela da Sead krvari i bacila nož - naveo je tužilac.

Seadov brat Suvad Delaliću izjavio je da mu je Merzija rekla: „Ubila sam ga.“ Suvad je majci Neziri ispričao da ga je Merzija zvala i rekla mu da je Seada ubola u srce.

Tužilac Kreštalica ukazao je da je Merzija ostavila Seada da bi se presvukla, kao i da ga je odvukla do praga da bi mu brat pružio pomoć. Dok je Hitna pomoć zbrinjavala Seada, Merzija je, prema riječima tužioca, brisala krv na sudoperu.

Odluka o određivanju pritvora bit će naknadno donesena.

NA VRH