ČELINAC

Ubio se svjedok protiv inspektora za narkotike

Detalj sa suđenja inspektorima

O. Ma.

25.4.2018

Marko Ostojić (32) iz Čelinca, jedan od svjedoka Tužilaštva Republike Srpske u postupku protiv bivših inspektora za narkotike Centra javne bezbjednosti Banja Luka, optuženih za organizirani kriminal i trgovinu drogom, izvršio je samoubistvo.

Ostojić je pronađen mrtav u potkrovlju kuće u izgradnji u ulici Kralja Petra I Karađorđevića u Čelincu, a iza sebe je ostavio i oproštajno pismo. U Policijskoj upravi Banja Luka navode da je u prisustvu mrtvozornika obavljen uviđaj te da je konstatirano da nema tragova koji ukazuju na eventualno krivično djelo i da se radi o samoubistvu vješanjem.

Inspektori za narkotike bili su osuđeni na višegodišnje kazne zatvora, ali je presudu ukinuo Ustavni sud BiH da bi ih Vrhovni sud RS pustio na slobodu i očekuje ih ponovno suđenje.

Ostojić je u tom postupku svjedočio u februaru 2015. godine, kad je ispričao da su mu optuženi inspektori prilikom "ispitivanja" u PS Čelinac slomili ruku. Tvrdio je da ga je tuklo više policijskih službenika, a čak su ga i nogom udarili u glavu. Od tada sa policijom, očigledno, nije bio u dobrim odnosima pa je u januaru prošle godine uhapšen zbog napada na policajce Dalibora K. i Damira S, kojima je i pištoljem prijetio.

U januaru ove godine, vještak psihijatrijske struke konstatirao je da Marko Ostojić, zbog psihičkog stanja, nije sposoban da prati suđenje pa je ročište odgođeno za juli ove godine.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.