SLUČAJ MEMIĆ

Suđenje Ljubi i Bekriji Seferović: Odbrana traži tajne dokumente

B. C.

26.4.2018

Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu odbilo je danas prijedlog branioca Ljube i Bekrije Seferović, advokata Rusmira Karkina, za provođenje dokaza koji su predloženi u podnesku od 24. aprila, a detaljniji razlozi odbijanja predloženih dokaza bit će navedeni u presudi. 

Ljubo Seferović optužen je da je 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži kombijem udario Alisu Mutap i Dženana Memića, koji je nekoliko dana kasnije podlegao povredama.

Odbrana je ranije u podnesku tražila treću rekonstrukciju događaja iz noći 8. februara 2016. godine, ponovno svjedočenje saobraćajnog istražitelja Sefedina Škrijelja, dopunu medicinskog vještačenja, odgovor iz MUP-a KS i FMUP-a, gdje je nestao komad laka zelene boje koji je vještačen, no to neće biti moguće.

Advokat Karkin danas je insistirao da mu se iz Tužilaštva Kantona Sarajevo dostavi osam dokaza koji su dati Ustavnom sudu. Sedam dokaza ima oznaku povjerljivo. Vijeće je pregledalo spisak ovih dokaza, a tužiocu je rečeno da se odluči za eventualne dodatne dokaze. Nastavak suđenja zakazan je za 22. maj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.