GRANIČNA POLICIJA

U Bosanskom Novom zaplijenjen 161 kilogram duhana

Avaz.ba

14.5.2018

Službenici Granične policije Dobrljin spriječili su nezakonit promet 161 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica. Otkriven je graničnom kontrolom Mercedesa, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Bosanskog Novog.

Vozilom je upravljao S. J. (1958.), državljanin Bosne i Hercegovine. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, protiv S. J. bit će podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH. Otkriveni duhan i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, navodi se u saopćenju Granične policije BiH.

Na prijelazu Popovi otkriveni falsificirani dokumenti i broj šasije

Službenici JGP Bijeljina u nedjelju, pri ulasku u BiH, na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi graničnim provjerama Mercedesa, nacionalnih oznaka BiH, otkrili su falsificiran broj šasije.

Vozilom je upravljao M. R. (1977.), državljanin BiH. Daljnjim provjerama utvrđeno je da je vozilo ukradeno i da ga potražuje Interpol Italije. Prema naredbi tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, osoba i vozilo predati su službenicima Policijske uprave Bijeljina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Prethodno, službenici ove jedinice prilikom granične kontrole teretnog motornog vozila Man, bh. nacionalnih oznaka, uočili su falsificiranu dozvolu CEMT (odobrenje za međunarodni prijevoz roba u drumskom saobraćaju) i dnevnik vožnje. Vozilom je upravljao bh. državljanin M. M. (1986.), koji je kontroliran na ulasku u BiH na MGP Popovi. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Uhapšen zbog nasilničkog ponašanja

Službenici JGP Aerodrom Mostar u petak, na letu za Zadar, uhapsili su G. U. (1966.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje. Predat je službenicima Sudske policije Mostar, navodi se u saopćenju Granične policije BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.