AKCIJA "LULA"

Granična policija BiH zaplijenila 150 kilograma duhana u vrijednosti 33.000 KM

Nezakonit promet spriječen je u mjestu Blagaj na području općine Novi Grad kada su pripadnici ove jedinice kontrolirali putničko motorno vozilo Mercedes, bh. nacionalnih oznaka

Pronađeni duhan. GRANIČNA POLICIJA BIH

A. O.

25.10.2022

U okviru operativne akcije kodnog naziva "Lula" pripadnici Jedinice granične policije BiH Dobrljin, 24. oktobra 2022. godine, zaplijenili su 150 kilograma rezanog duhana bez akciznih markica. 

Nezakonit promet spriječen je u mjestu Blagaj na području općine Novi Grad kada su pripadnici ove jedinice kontrolirali putničko motorno vozilo Mercedes, bh. nacionalnih oznaka.


Vozač, državljanin Bosne i Hercegovine, D.D. (1968.), uhapšen je i ispitan u svojstvu osumnjičenog zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "nedozvoljen promet akciznih proizvoda" iz člana 210. Krivičnog zakona BiH.

O događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim je naredbama osumnjičeni uhapšen te izvršen pretres vozila.


Izvršen pretres vozila. GRANIČNA POLICIJA BIH

Duhan, čija se tržišna vrijednost procjenjuje blizu 33.000 konvertibilnih maraka, kao i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, dok će protiv D.D. biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.