SAOPĆENJE

Detalji pucnjave u Sarajevu: Lopovi u bijegu automobilom udarili jednog policajca, drugi ranjen

F. Fočo

Avaz.ba

22.5.2018

U Aerodromskom Naselju u Sarajevu u ulici Šefika Dorića sinoć u ponoć došlo je do pucnjave u kojoj su ranjena dvojica policajaca. 

Povodom toga, oglasio se i MUP KS saopćenjem.

Dana 22. maja 2018. godine u 00.05 sati na parking prostoru u ulici Šefika Dorića, općina Novi Grad Sarajevo, došlo je do upotrebe vatrenog oružja od tri nepoznate osobe prema policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. 

Prilikom sprečavanja izvršenja krivičnog djela teške krađe putničkog motornog vozila marke Škoda Octavia tri maskirane nepoznate osobe su ispalile više hitaca iz vatrenog oružja u pravcu policijskih službenika. U namjeri da zaštite sebe od neposredne prijetnje smrću, policijski službenici su uzvratili vatrom, nakon čega su se nepoznate osobe udaljile u pravcu Istočnog Sarajeva. Prilikom udaljavanja s lica mjesta putničkim motornim vozilom marke Audi nepoznatih registracijskih oznaka, nepoznate osobe su ovim vozilom udarile policijskog službenika, nanijevši mu teške tjelesne povrede. Tom prilikom su povrijeđena dvojica policijskih službenika. Njima je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici ''Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, gdje su im konstatirane teške tjelesne povrede. Jedan policijski službenik je zadržan na daljnjem liječenju, dok je drugi otpušen na kućno liječenje - saopćeno je iz MUP-a.

Uviđaj na licu mjesta su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. 

Nastavlja se rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca u saradnji s drugim policijskim agencijama - kazali su iz sarajevske policije.

Inače, kako je za ''Avaz'' potvrdila Vesna Stokanović, portparol PU Istočno Sarajevo, na Trebeviću je pronađeno vozilo Audi A6 u mjestu Klek.

- Vozilo nije zapaljeno, a u toku je uviđaj, nakon kojeg će automobil biti predat MUP-u KS.

Također, nije nam mogla potvrditi je li u vozilu pronađena krv jednog od lopova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.