NAPAD

Maloljetnik izboden nožem ispred Tehničke škole u Brčkom

Srna

19.6.2018

U neposrednoj blizini Tehničke škole u Brčkom nožem je izboden maloljetni učenik te škole čiji su inicijali T. M., koji je zadobio lakše povrede, potvrđeno je Srni u policiji Distrikta Brčko.

Učenika je u nogu izbo muškarac čiji su inicijali Ć. F., koji je ubrzo uhapšen.

Hitnu pomoć pozvalo je osoblje škole koje je vidjelo ovaj incident, a povrijeđeni je ubrzo prevezen u Urgentni centar u Brčkom, gdje mu je ukazana pomoć.

- Nakon pregleda povrijeđena osoba upućena je u hiruršku ambulantu, gdje je konstatirano da je riječ o lakšim tjelesnim povredama, nakon čega je puštena na kućno liječenje - rekao je portparol JZU Zdravstveni centar Brčko Sead Šadić.

Slučaj je prijavljen i policiji Distrikta Brčko koja je pronašla počinioca.

- Izvršilac ovog djela ubrzo je uhapšen i trenutno se nad njim vrši kriminalistička obrada pod nadzorom Tužilaštva Brčko - rekao je zamjenik šefa Jedinice kriminalističke policije Brčko Slađan Spasojević i dodao da motiv napada nije poznat.

Iz policije naglašavaju da je riječ o osobi koja je odranije poznata policiji.

Direktor Tehničke škole Brčko Dejan Nikolić rekao je da se incident dogodio nakon završene nastave, tridesetak metara od škole.

- Učenik je bio na konsultacijama oko ocjena neposredno prije događaja - rekao je Nikolić i dodao da mu detalji oko ovog slučaja nisu poznati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.