BANJA LUKA

Osuđeni razbojnik uhapšen zbog pljačke: Noževima gađao policajce

Privođenje Radakovića: Odranije poznat policiji

Piše: O. MATAVULJ

26.6.2018

Dragan Radaković (44) iz Banje Luke uhapšen je preksinoć nakon što je opljačkao "Moj market" u ulici Sime Matavulja, a kad ga je policija uočila, opirao se hapšenju gađajući policajce noževima! 

Prijetio kasirki 

Razbojništvo se dogodilo u 21.35 sati, kad je maskirani razbojnik ušao u "Moj market" i prišao jednoj od kasirki, kojoj je, uz prijetnju nožem, oteo skoro 340 maraka pazara. Radnica je od straha vrisnula pa joj je u pomoć pritrčao mesar. S oštračem noževa u rukama, suprotstavio se razbojniku, koji je pobjegao s ukradenim novcem. 

Radnici su pozvali policiju, koja je, na osnovu opisa, krenula u potragu za razbojnikom.

Uočili su ga u blizini motela "Kamel" kako ide prema Zapadnom tranzitu. Kad su pokušali da ga legitimišu, razbojnik im se suprotstavio gađujući ih sa dva noža, ali nikoga, srećom, nije pogodio.

- Kad je uočen, osumnjičeni je, da bi spriječio lišenje slobode, bacio noževe prema policijskim službenicima. Nakon toga je lišen slobode i kod njega je pronađena fantomka, kao i ukradeni novac, koji će poslužiti kao dokazi u daljnjem krivičnom postupku - rekla je Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banja Luka.

Odranije poznat

O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvu u Banjoj Luci, kome će protiv Radakovića biti podnesena prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo te sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje.

Dragan Radaković poznat je kao višestruki prijestupnik. Okružni sud u Banjoj Luci osudio ga je u decembru 2017. na četiri godine zatvora zbog tri razbojništva i pokušaja razbojništva pa je nejasno otkud na slobodi.

Prozvan “kupus razbojnik”

Radaković je presudom proglašen krivim da je maskiran i pod prijetnjom nožem opljačkao prodavnice "Super Kort", "Kod Brke" i "Vesna", gdje je vlasnika Đorđa M. ubo nožem u grudi. Na isti način pokušao je opljačkati prodavnicu "Daca i Ana", ali ga je vlasnik otjerao gađajući ga artiklima, pri čemu ga je glavicom kupusa pogodio u glavu pa je Radaković nakon hapšenja u medijima nazvan "kupus razbojnikom".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.