VELIKA TUGA

Poznat identitet stradalih djevojaka u stravičnoj nesreći u Sarajevu

Svi nastradali i povrijeđeni su iz Sarajeva

B. CERIĆ

30.6.2018

Još jedna djevojka (17) podlegla je povredama nakon jučerašnje teške saobraćajne nesreće koja se u poslijepodnevnim satima dogodila na autoputu A-1 na petlji Butile, smjer Vlakovo - Stup. Ovo je treća žrtva jučerašnje stravične nesreće.

U ovoj nesreći dvije ženske osobe smrtno su stradale na licu mjesta.

Teške tjelesne povrede zadobio je vozač (20), a još jedna 18-godišnja djevojka koja je bila u automobilu zadobila je teške povrede i ljekari joj se bore za život. Ovo je potvrđeno za „Avaz“ iz Tužilaštva KS.

Svi nastradali i povrijeđeni su iz Sarajeva.

Prema saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, na licu mjesta smrtno su stradale Ajla Ibrica (18) i Nađa N. (17). Smrt djevojaka je konstatirana sinoć u 19 sati, a tijela su prevezena u prosekturu Bare. 

Povrede opasne po život zadobila je Lejla O. (17), koja je bila prvo prevezena u Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, nakon čega je prevezena u KUM UKC-a, gdje je sinoć u 20.05 sati podlegla povredama prilikom ukazivanja ljekarske pomoći.

Teške povrede opasne po život zadobila je Ajla O. (18), koja je sinoć prevezena u KUM UKC-a, a potom na Kliniku za reanimaciju i anesteziju, gdje je zadržana.

Vozač BMW X5 Almir Ejubović (20) zadobio je teške tjelesne povrede, frakturu pršljena lumbalnog dijela kičme i frakturu nosne kosti. On je prvo bio prevezen u Opću bolnicu, a potom u KUM UKC-a, odakle je vraćen u Opću bolnicu, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

U saopćenju se navodi da je do nesreće došlo oko 18.25 sati u Butilama, na kolovozu autoputa A-1, Sarajevo - Zenica, u smjeru Vogošćanske petlje. Došlo je do skretanja BMW-a u desnu stranu van kolovoza i udara u metalnu ogradu i metalni stub nosač saobraćajne signalizacije. 

Automobil BMW X5, vlasništvo A. E., neregistriran je i na prednjoj strani je imao nepripadajuće registarske oznake (689-M-155). I na zadnjoj strani je imao nepripadajuće registarske tablice (669-E-I55). 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.