Uhapšen državljanin BiH i Hrvatske u akciji zapljene droge na području Neuma

Fena

Foto: Ilustracija


U koordiniranoj akciji provedenoj pod nadzorom tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, policijski službenici SIPA-e, u saradnji s Graničnom policijom BiH i MUP-om HNK, otkrili su i zaplijenili krijumčarenu isporuku od oko 665 kilograma opojne droge marihuana - skank. 

Zapljena je izvršena na području Neuma, nakon čega je izvršen pretres i uhapšena jedna osoba, državljanin Hrvatske i BiH.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole cisterne dubrovačkih registarskih oznaka, u kojoj je vršen prijevoz opojne droge iz Crne Gore u Hrvatsku, a bila je namijenjena zapadnom narkotržištu.

Zaplijenjena količina opojne droge skank je najveća zaplijenjena količina u posljednjih nekoliko godina, koja na ilegalnom narkotržištu dostiže milionski iznos.

Nakon što ispita osumnjičenog, postupajući tužilac će donijeti odluku o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora ili mjera zabrane u skladu sa zakonom.

- Ta akcija pokazuje odlučnost Tužilaštva BiH i policijskih agencija BiH da se suprotstave međunarodnim organiziranim kriminalnim grupama koje krijumčare velike količine narkotika.

Tužilaštvo BiH nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu - saopćeno je iz tog tužilaštva. 

Više o:

Kriminal Droga Neum
NA VRH

Podijeli članak na