NEVJEROVATNO

Afrikanki prisjeo medeni mjesec u Sarajevu

Oduzeti pasoš ( GPBiH)

Piše: Dž. Bl.

23.7.2018

Državljanka Komora A. A. N. M. A (22), koja je uhapšena zbog sumnje da je s lažnim pasošem pokušala ući u Bosnu i Hercegovinu, puštena je na slobodu.

Ovu informaciju potvrdio da nam je sarajevski advokat Sead Temim, koji ju je zastupao, otkrivši nam pomalo neobičnu pozadinu hapšenja njegove klijentice.

Ispostavilo se da djevojka koja je u Sarajevo došla sa suprugom na bračno putovanje nije fasificirala dokument, već da je došlo do nesporazuma s Graničnom policijom BiH.

- U pitanju je nesporazum i neznanje Državne granične službe. Oni ne znaju da se pasoš jedne zemlje promijenio, odnosno Komorskih otoka, odakle dolazi ovaj mladi bračni par. Dvije noći provela je u tužilačkom te još dvije u sudskom pritvoru. Radila su se neka vještačenja. Ne znam zaista zašto je to bilo potrebno. Porodica je donijela dokumente kojima je potvrđen identitet. Djevojka je u šoku nakon svega što je doživjela - kazao je Temim.

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo u subotu su uhapsili 22-godišnjakinju. Komorski otoci nalaze se u Indijskom okeanu u blizini afričkog kontinenta, odnosno Madagaskara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.