SUD BIH

Automafijaši negirali da su krali vozila

Sud BiH: Održano ročište

Piše: Avaz.ba

17.8.2018

U Sudu Bosne i Hercegovine održano je ročište na kojem su se 23 automafijaša negirala krivicu.  Danilo Cicović, Vladimir Krsmanović, Srećko Trifković, Srećko Mandić, Slaven Dakić, Tomislav Petrović, Njegoslav Milinković, Enis Mandal, Miroslav Pajić, Sreto Pajić, Davor Ninković, Jozo Markić, Puniša Purković, Dalibor Vasković, Mirsad Brkić, Zoran Mirjanić, Bojan Stašević, Milorad Mirković, Zoran Čobović, Nikola Radić, Branislav Gordić, Goran Nižić, Ferdo Vukoja, izjasnili su se da nisu krivi. 

Ročište za izjašnjenje o krivici za optužene Miroslava Čepu i Miroslava Škobu, koji nisu pristupili na ročište, bit će naknadno zakazano, saopćeno je iz Suda.  Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv ovih automafijaša koji su dvije godine bili pod istragom u predmetu „Volan“ zbog sumnje da su ukrali najamnje 200 vozila čija se vrijednost može mjeriti milionima.  Svi su oni su odranije poznati policiji, tačnije privođeni u akcijama „Kamen“, „Trebević“ i „Kum“. 

Automafijaši su vozila krali u periodu od 2011. do 2017. godine i to na području Sarajevskog, Hercegovačko - neretvanskog, Tuzlanskog kantona, kao i na području Istočnog Sarajeva.  Vozila su skrivana u Lukavici, Palama i Sokocu, nakon čega su kontaktirani vlasnici vozila, od kojih je iznuđivan otkup. Ukoliko se otkup ne bi realizirao, krivotvorila bi se dokumentacija te bi se vozila krijumčarila i prodavala u BiH ili zemljama regiona ili bi se rastavljala i prodavala u dijelovima. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.