SARAJEVO

Safet Ramić: Robert je prijetio da će mi odsjeći glavu

Svjedok je rekao da se drugooptužena Emina Hal bavila prostitucijom te da su njene usluge koristili njegovi rođaci i prijatelji

Robert Bačić: Prijetio Safetu Ramiću

A. KAPO

30.8.2018

U Kantonalnom sudu u Sarajevu jučer je nastavljeno suđenje Robertu Bačiću (63), moleru iz Šibenika, i Emini Hal (Hall), zvanoj Mina, medicinskoj sestri iz Bijeljine, koji se sumnjiče da su 17. novembra prošle godine svirepo ubili i opljačkali Fazliju Hrustića (77) iz Sarajeva u njegovoj kući na Ilidži.

Ostavljao ključ

Iskaz je dao Safet Ramić, svjedok Tužilaštva, koji je kazao da poznaje Fazliju, kao i optužene. Ramić je ispričao da je Fazlija bio u dobrim odnosima s Bačićem i Hal, kojima je izdao sobu te da je imao povjerenje u njih s obzirom na to da im je znao ostaviti ključ svoje sobe kad je išao u Vlasenicu.

Svjedok je rekao da je prije ubistva imao incident s Bačićem, koji mu je prijetio.

- Kazao mi je da će mi, ukoliko pogledam Minu (Emina Hal, op. a.), odsjeći glavu. Tada sam ih često viđao zajedno, ali mi nije poznato u kakvim su bili odnosima – kaže svjedok.



Emina Hal: Bila u vezi s ubijenim?

Ramić je tokom svjedočenja ispričao da se Hal bavila prostitucijom. Na pitanje Izeta Baždarevića, branioca Hal, odakle mu ta informacija, svjedok je rekao da su njene usluge koristili njegovi rođaci i prijatelji.

Jeli i pili

- Čuo sam i priče da se Fazlija oženio Hal. On sam je to pričao, ali ne znam je li to zaista bilo tako. Znam da su se dobro slagali, da su zajedno jeli i pili i da nisu imali problema – zaključio je Ramić.

Naredno ročište zakazano je za 7. septembar.

Niko nije sumnjao

Safet Ramić kazao je da je Fazliju posljednji put vidio pet dana prije ubistva, a Bačića i Hal dva dana ranije.

- Nisam ni sumnjao da se ovako nešto može dogoditi sve dok nisam vidio policiju ispred kuće Fazlije – rekao je Ramić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.