TUZLA

Ado Balijagić osumnjičen za pokušaj ubistva

Balijagiću određen pritvor

Ado Balijagić: Ponovo u pritvoru

Piše: E. SKOKIĆ

13.9.2018

Ado Balijagić (33) iz Tuzle provest će narednih 30 dana u istražnom pritvoru Kaznenopopravnog zavoda Tuzla zbog postojanja osnovane sumnje da je u nedjelju, 9. septembra, počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

Čekao vani  

- On je osumnjičen da je u nedjelju u ranim jutarnjim satima, nakon kraće verbalne prepirke s jednom osobom iz Banovića, svojim automobilom BMW tu osobu udario i nanio joj veći broj povreda - navodi Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Do prepirke je došlo u jednom ugostiteljskom objektu u hotelu „Tuzla“. Nakon prepirke, Balijagić je u svom automobilu čekao Mirnesa Matića iz Banovića da izađe iz objekta.

- Kada je oštećeni s prijateljem izašao iz ugostiteljskog objekta, Balijagić je automobilom nasrnuo na njega, udario ga prednjim dijelom vozila u lijevu nogu i odbacio ga na beton. Tako mu je nanio povrede na nogama, a od udarca i pada na beton ova osoba je dobila i povrede glave, lica, vrata, grudnog koša i ruku – navodi Arnautović.

Reakcija odbrane

Službenici MUP-a TK su uhapsili Balijagića, koji je nakon kriminalističke obrade predat u nadležnost Tužilaštva TK. Odbrana Ade Balijagića negira navode Tužilaštva TK. Navode kako nije došlo do višestrukog povređivanja oštećenog, što je, kako tvrde, potvrđeno u nalazu vještaka.  


Arnautović: Oštećeni zadobio više povreda

Vrhovni sud ukinuo presudu

Vrhovni sud FBiH ukinuo je prošle godine presudu Adi Balijagiću nakon što je bio osuđen na tri godine zatvora. Cijeli slučaj je vraćen na početak, odnosno ponovni postupak, a Ado je bio optužen zajedno s ocem Farukom Balijagićem, koji je od 2016. godine u bijegu. Podsjećamo, optuženi Faruk Balijagić i Ado Balijagić se terete da su od juna 2015. godine do 3. septembra 2015. godine na području Sarajeva, Tuzle, Brčkog i Bijeljine, svjesni svojih djela, po prethodnom dogovoru, svojim radnjama zajednički podstrekivali na izvršenje krivičnih djela.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.