MUP KS

Epilog sinoćnje nesreće na autoputu u Semizovcu

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju saobraćajne nesreće

M. Kadrić

Avaz.ba

15.9.2018

Na dijelu autoputa Jošanica - Podlugovi, u mjestu Svrake, sinoć se dogodila saobraćajna nesreća u kojoj su povrijeđene tri osobe. 

Kako su naveli iz MUP-a KS, došlo je do skretanja u lijevu stranu i udara u metalnu ogradu autoputa putničkog motornog vozila Alfa Romeo, kojim je upravljala A. T. rođena 1985. godine iz Sarajeva. Nakon toga je ostvaren kontakt s putničkim motornim vozilom Passat, kojim je upravljao S. T., rođen 1980. godine iz Sarajeva. U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede zadobili su vozačica Alfa Romea A. T.,  te putnici iz navedenog vozila, A. Z. rođen 2007. godine, K. Z. rođen 2012. godine, ljekarska pomoć je ukazana u Općoj bolnici "Abdulah Nakaš", te su svi zadržani na daljnjem liječenju. Lakše tjelesne povrede je zadobio vozač Passata S. T., a nakon ukazane ljekarske pomoći pušten je na kućno liječenje.  

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac, koji nije izašao na lice mjesta, a uviđajne radnje obavili su policijski službenici MUP Kantona Sarajevo, uz angažiranje sudskog vještaka saobraćajne struke.

Saobraćaj na dionici autoputa gdje se desila nesreća je u potpunosti bio obustavljen od momenta saobraćajne nesreće do 2.30 sati 15. septembra.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju saobraćajne nesreće. 

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.