PALE

Oca na spavanju izmasakrirao nožem

Građani vidjeli Nenada krvavog na ulici i pozvali policiju

Uviđaj na Palama: U kući živjeli sami otac i sin. M. Kadrić

B.CERIĆ-O.MATAVULJ

18.9.2018

Nenad Božić (45) jučer je ujutro u porodičnoj kući u ulici Trifka Grabeža na broju 27 na Palama nožem usmrtio oca Veljka.

Nenada su uhapsili pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo i odveli na ispitivanje.

Tijelo na spratu

Nezvanično saznajemo da je Nenad, u teškom psihičkom rastrojstvu, oca Veljka najvjerovatnije usmrtio na spavanju. Nožem mu je zadao više uboda po cijelom tijelu, najviše po grudima i leđima.


Odnošenje tijela nastradalog

Potom je izašao na ulicu u donjem vešu i s krvavim nožem u ruci. Vidjevši ga krvavog kako ide prema jednoj kafani, građani su odmah pozvali policiju. Došavši na mjesto događaja, patrola je u kući pronašla Veljkovo tijelo. 

Na imanju porodice Božić jučer prijepodne zatekli smo uviđajnu ekipu, a na licu mjesta bio je vještak medicinske struke, dr. Hamza Žujo. Tijelo nastradalog prevezeno je nakon uviđaja u mrtvačnicu radi obdukcije.

Nezvanično saznajemo da je tijelo nađeno na spratu kuće.

- Osumnjičeni, moguće je, nije ni svjestan šta je uradio. Govorio je da ga neko proganja - kazao nam je izvor iz istrage. 

Podigao spomenik

Odmah pored objekta u kojem su Božići nekada držali trgovinu, zatekli smo Veljkovog sestrića Nenada Krsmanovića. On nam je ispričao da su u kući živjeli samo otac i sin te da mu još nije jasno šta se dešavalo.

Krsmanović: Nenad nije radio

- Ne znam jesu li se svađali i šta je bilo. Nenad nije radio, rezbario je drvene pljoske za svadbu i prodavao ih. Veljko je imao 80 godina, nedavno je podigao spomenik sebi i supruzi. Veljki je jedan sin poginuo, a ima još i kćerku - kazao nam je Krsmanović. 

Loši odnosi

U kući su, navodno, dugo vladali loši odnosi, puni konflikata raznih vrsta.

- Pored toga što su bili loši odnosi, osumnjičeni za ubistvo bio je u lošem duševnom stanju i, umjesto da se liječi, oduzeo je život ocu – kazale su komšije.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.