ISTRAGA Misteriozni nestanak radnika firme “Murex” iz Srebrenika

Kamera snimila kako pljačkaši odvode vezanog zaštitara?

Omer Đikanović, zaštitar firme “Murex”, vodi se kao nestala osoba, kaže Arnautović

O. MUJKIĆ
20.09.2018 14:44

“Murex”: Obavit će se neophodna vještačenja

Iako su prošla već dva dana od velikog požara u kojem su izgorjeli izložbeno-prodajni salon, kancelarije i veliko skladište firme “Murex” u Špionici kod Srebrenika, sudbina nestalog zaštitara i dalje je nepoznata.

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o 43-godišnjem Omeru Đikanoviću iz Vlasenice.

Pronađeno vozilo

U krugu firme pronađeno je njegovo vozilo, ali u policiji za sada ne raspolažu bilo kakvim informacijama o sudbini nestalog zaštitara.

Već drugi dan detaljno se pretražuje zgarište, ali do sada nisu pronađeni ostaci tijela nestalog zaštitara. Pretraženi su i livade i šuma u blizini zapaljenog objekta, ali bez rezultata. Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona, kaže nam da se zaštitar vodi kao nestala osoba.

Kako je naš list već pisao, razbojnici su razvalili sef u jednoj od kancelarija, iz kojeg su ukrali skoro 10.000 KM, a potom su, vjerovatno da bi prikrili tragove pljačke, namjerno podmetnuli požar. Iz kruga firme ukrali su i službeno vozilo Renault Megane, kojim su pobjegli.

Policija provjerava verziju događaja prema kojoj je zaštitar prepoznao razbojnike te da su ga zbog toga kidnapovali. Prema još nepotvrđenim informacijama, postoji i snimak kamera videonadzora na kojem se, navodno, vidi kako maskirani razbojnici zaštitara vezanih ruku i nogu ubacuju u gepek automobila i udaljavaju se u pravcu magistralnog puta Tuzla - Orašje.

  • Arnautović: Zaštitar se vodi kao nestala osoba
    Arnautović: Zaštitar se vodi kao nestala osoba

Navodno je i jedna ženska osoba minutu prije izbijanja požara u blizini kapije “Murexa” primijetila više maskiranih osoba.

Uzroci požara

Prema naređenju dežurnog kantonalnog tužioca, obavit će se vještačenja, a pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije PS Srebrenik, u saradnji s inspektorima Ministarstva unutrašnjih poslova TK, nastavljaju istragu radi otkrivanja uzroka požara i rješavanja misterioznog nestanka radnika.

Kolege negiraju mogućnost da je zaštitar umiješan u pljačku

Svi oni koji su poznavali nestalog zaštitara, ističu da se radi o čestitom radniku, koji je u “Murexu” bio zaposlen dugi niz godina. Njegove kolege i prijatelji uvjereni su da on nije umiješan u pljačku i podmetanje požara.

NA VRH