ZAGREB Poslije žestokog obračuna romskih porodica u Vukomercu

Zahirovići nakon pucnjave odselili u Split

Vlasnici su hostela u kojem je ljetos jedna zaposlenica pretukla britansku studenticu

24. Sata
24.09.2018 22:47

Policija patrolirala u Vukomercu nakon pucnjave

Nakon obračuna u Vukomercu koji je dogodio ispred osnovne škole, a u kojem su sudjelovale dvije romske obitelji - Osmanović i Zahirović, na školsku zgradu postavljeno je 14 kamera, a još sedam doći će kroz nekoliko dana.

Roditelji su iz sigurnosnih razloga svojoj djeci zabranili odlazak u školu nakon pucnjave, a ističu da kamere ne jamče sigurnost i mnogi još svoju djecu vode u školu.

Porodica Zahirović je nakon obračuna odselila u Split, u kojem imaju nekretnine. Vlasnici su hostela u kojem je ljetos jedna zaposlenica pretukla britansku studenticu. Nakon tog slučaja policija je zatvorila objekt jer nije radio po zakonu.

- U više navrata sam se ispričala roditeljima i djeci za incident. Mi ćemo se skloniti. I moja djeca idu u ovu školu, i ja bih se bunila da netko puca - rekla je nakon pucnjave Sarajka Zahirović.

Tvrdila je da njena porodica nije ništa kriva, a zahtijevala je da im zagrebački gradonačelnik osigura sigurnu kuću u Splitu.

Podsjetimo, sličan obračun izbio je u petak ispred kuće jedne od romskih porodica u sukobu. Na raskrsnici Vukovarske ulice i Avenije Marina Držića muškarac (32) je izašao iz automobila i pucao u 30-godišnjaka. On je potražio pomoć u bolnici.

- Radi se o trojici ljudi koji su hrvatski državljani, ali imaju prebivalište u Mađarskoj. Napominjem da se ovaj slučaj ne može dovesti u nikakvu vezu s pucnjavom u Vukomercu - kazao je Dubravko Teur, zamjenik načelnika PU zagrebačke.

Muškarci su se sukobili zbog dugova.

NA VRH