PANČEVO

Siniša Radovančev za počinjeni zločin okrivio mrtvu Biljanu

Na pitanja tužiteljice sjeća li se gdje je stajao nož i kako ga je uzeo, kao i čega se još sjeća, nije imao odgovor

Biljana i Siniša: Napao je nožem nakon svađe. Blic

Avaz.ba

28.9.2018

Sadovančiniša Rev (50), koji je prošle godine nožem ubio nevjenčanu suprugu Biljanu Mijatović (30), u Višem sudu u Pančevu prvi put je govorio o stravičnom zločinu koji je počinio. Sve vrijeme je plakao. Kako je rekao pred Sudom, Biljanu nikad nije želio ubiti te je, odgovarajući na pitanja Tužilaštva, detaljno govorio o kobnom danu.  

Rođendanski roštilj

- Probudili smo se i čestitali Biljani rođendan. Tog dana dolazili su gosti na ručak pa smo se dogovarali u koliko sati da naručimo roštilj. Roštilj je bio naručen u 12.30, ali kako sam morao da odem po njenog oca, donio sam ga oko 13 sati i Biljana je počela histerisati da je meso hladno - pričao je Siniša pred Sudom.

Kad su ispratili prve goste s rođendanskog ručka i, čekajući druge goste, prema njegovim riječima, izbila je svađa.

- Počela je sa svađom. Otišao sam u kuhinju, a ona me je pratila i nastavila sa svađom, ali je počela i da me fizički napada. Gurao sam je od sebe da bih se odbranio i rekao joj: “Ženo, skloni se, mogu da te ubijem!” Tada je u kuhinju ušla Marija. Rekao sam djetetu: “Idi kod sestre u sobu.” Biljani sam rekao da bi mogla da bude s djecom. Tada mi je rekla da dijete nije moje i to je posljednje čega se sjećam - rekao je Siniša.

Zamagljenje uma

Dok je govorio u Sudu, Siniša je zastajkivao usred rečenice kako bi se pribrao. No, nekoliko puta je i zaplakao. Spominjao je i svoju bebu, dijete koje je sada ostalo bez roditelja. U njegovo zamagljenje uma spada period kad je u kuhinji posegao za nožem, ubo Biljanu u grudi, nakon čega je pozvao policiju i mirno ih sačekao ispred zgrade. Mala Marija bebicu je iznijela iz stana dok je trajala svađa.

Na pitanja tužiteljice sjeća li se gdje je stajao nož i kako ga je uzeo, kao i čega se još sjeća, nije imao odgovor, uporno se vraćajući na isto što je govorio. Siniša je i detaljno pričao i o vezi s Biljanom, kako ju je upoznao u kafiću u kojem je radila, nakon čega su se počeli češće družiti, a zatim i živjeti zajedno. Sljedeće ročište zakazano je za 16. oktobar.

Tvrdio da ga je napadala

- Biljana je živjela u teškim uvjetima i imala je oca koji ih je maltretirao. Praštao sam joj napade i smirivao je iz ljubavi, jer mi je na neki način bilo žao zbog svega što je prošla. Polomila mi je jednom i laptop, a jednom je na mene krenula nožem, ali sam se ja izmakao pa mi je samo isjekla jaknu - rekao je Siniša.

Kobna svađa

Siniša je, nakon svađe, jednim ubodom nožem u grudi oduzeo život Biljani, majci 12-godišnje Marije, njene kćerke iz prvog braka, i njene i Ljubišine bebe, koja je tada imala svega 20 dana. Svađa je, navodno, izbila zbog novca, a Siniša je bio pijan. Na svoju izabranicu potegao je nož i zadao joj smrtonosni ubod, a nakon počinjenog zločina, pozvao je policiju, mirno izašao ispred zgrade i sačekao patrolu, koja mu je stavila lisice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.