CRNA HRONIKA

Olovo: Srušila se skela, povrijeđena sedmorica radnika

Povrijeđeni su upućeni na KUM Sarajevo

Radioolovo.ba

radioolovo.ba

3.10.2018

Danas oko 9.30 sati, prilikom izlijevanja betonske ploče, došlo je do urušavanja skele na građevinskom objektu BRC "Aquaterm", čija je dogradnja u toku.

Prema riječima direktora DZ Olovo, dr. Izudina Kućanovića, povrijeđena su sedmorica radnika od kojih je jedan teže. Nakon ukazane prve pomoći u DZ Olovo povrijeđeni su upućeni u KUM Sarajevo, od kojih su dvojica još na medicinskoj obradi u DZ Olovo. Izvođač radova je preduzeće SELA d.o.o. Sarajevo. 

Podsjećamo, direktor JZU BRC „Aquaterm“ Olovo Senad Selimović i direktor preduzeca SELA d.o.o Sarajevo Sead Tutić polovinom marta u Olovu su potpisali ugovor o realizaciji projekta izgradnje zatvorenog terapijskog bazena, uz novo proširenje i smještajnih kapaciteta „Aquaterma“. 

Nakon ispunjavanja svih administrativnih pretpostavki te nakon provedene tenderske procedure, to je označilo i zvaničan početak radova na ovom za BRC, ali i cijelu općinu Olovo najznačajnijem poslijeratnom investicijskom iskoraku.

Govoreći za naš radio, direktor Selimović tada je kazao da će ovaj projekt, vrijednosti 2,5 miliona KM, bez sumnje olovsku banju i našu JZU još snažnije pozicionirati kao lidera banjskog turizmu u BiH.

Sarajevsko preduzeće SELA prema ugovoru je preuzelo kompletne građevinske, zanatske i instalacijske radove-praktično „ključ u ruke“.

Projekt predviđa gradnju i proširenje od postojećeg objekta ka desnoj obali rijeke Bioštice. Prema potpisanom ugovoru, radovi su počeli 2. aprila 2018. i trebali bi biti završeni do aprila 2019. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.