FOJNICA

Prokoškim jezerom odjekivali jecaji

Tijelo je bilo na dubini od 3,2 metra, udaljeno četiri metra od obale

Trenutak kad je tijelo izvučeno na obalu (Foto: H. Čukle)

Piše: H. ČUKLE

9.10.2018

Tijelo Harisa Nalče (35), koji je nestao 30. septembra, pronađeno je jučer u Prokoškom jezeru. Osmog dana potrage, angažirani su i ronioci Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), koji su jučer oko 12 sati ušli u Prokoško jezero. Nakon svega 20 minuta provedenih pod vodom, našli su tijelo 35-godišnjaka. Kako saznajemo, tijelo je bilo na dubini od 3,2 metra, udaljeno četiri metra od obale.  

Velika tuga 

Dok su ronioci izvlačili tijelo Nalče Prokoškim jezerom prolamali su se jecaji rodbine, prijatelja i mještana koji su bili na mjestu događaja.


Haris Nalčo: Nestao 30. septembra

U blizini smo zatekli i Fatimu Ibreljić, Nalčinu rodicu, koja nam je kazala da su česti studentski pohodi, ali da joj je žao što se ovaj tragično okončao za Harisa.

- Pričali su nam da je momak duge kose, za kojeg smo poslije shvatili da je Nalčo, naložio vatru te otišao, od kada mu se gubio trag. Velika tuga – kaže Ibreljić.

Češljali teren

Pripadnici FUCZ-a, Gorske službe spašavanja, policija, mještani, Fojničani, planinari i ribolovci istovremeno su češljali kopno. Kad im je javljeno da je tijelo pronađeno, spasioci, vidno razočarani, prekinuli su akciju.


Fatima Ibreljić: Naložio je vatru

Logorska vatra

Haris Nalčo boravio je posljednjeg septembarskog vikenda na Prokoškom jezeru, kad se održavao studentski pohod, na kojem je bilo više od 1.000 studenata. Posljednji put je viđen kad je sa prijateljima sjedio uz logorsku vatru, petnaestak metara od jezera, i od tada mu se gubio svaki trag.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.