BIHAĆ

Krajiškog kanibala proučava tim psihijatara

Velić sjekirom ubio majku Nasihu pa danima sjekao i jeo njeno tijelo, a ostatke zakopao

Privođenje Sabahudina Velića u Tužilaštvo USK

B. CERIĆ

18.10.2018

Sudije Kantonalnog suda u Bihaću nisu ni pomislile da puste na slobodu krajiškog kanibala Sabahudina Velića (33) iz Bosanske Krupe, koji je sjekirom ubio majku Nasihu (60) i jeo dijelove njenog tijela pa su mu, mjesec nakon hapšenja, produžili mjeru pritvora.  

 Jeziva izjava

- Rješenjem Kantonalnog suda u Bihaću od 11. oktobra 2018. godine prema osumnjičenom Sabahudinu Veliću produžena je mjera pritvora u trajanju od dva mjeseca - potvrdio je za “Avaz” Džemal Jodanović, portparol Kantonalnog suda u Bihaću.

Tužilaštvo je u ovom predmetu naložilo timsko psihijatrijsko vještačenje, ali će ljekarima trebati vremena da dokuče Velićevu poremećenu ličnost.

Kanibalizam kakav nije zapamćen na ovim prostorima, otkriven je kad se 14. septembra Velić sam predao policiji u Sarajevu te mirno saopćio šta je uradio sa majkom.


Policija u selu u kojem se desio zločin

Inspektori su sa zaprepaštenjem slušali njegovu ispovijet o tome kako je desetak dana sjekao, pekao i jeo dijelove tijela nesretne žene, dok je ostatak raskomadao i zakopao na različitim lokacijama oko kuće u naselju Baštra kod Bosanske Krupe.

Pronašli tijelo

Sabahudin je hladno izjavio da je pod utjecajem crne magije, takozvanih sihira, te da su mu četiri džina dolazila pred oči i da su mu naredili da to učini! Istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona prekopavali su s nekoliko bagera okolicu kuće Velića i širi lokalitet te pronašli dijelove tijela nesretne žene.

Velić se nalazi u Kaznenopopravnom zavodu Luke, gdje je izoliran od ostalih pritvorenika, a iz ćelije su sklonjeni i ostali predmeti uz pomoć kojih bi mogao nauditi sebi ili stražarima.

Zaklao psa

Dok je saslušavan u Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, Velić je kazao da je, prije majke, zaklao svog psa. Plakao je dok je pričao kako je iskasapio psa, ali nije pokazivao emocije kad je govorio o ubistvu majke. Hladno je pojasnio da je majku ubio da bi prinio žrtvu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.