TRAGEDIJA

Smrtno stradao Asmir Alispahić

Nastradali 21-godišnjak i dvojica njegovih prijatelja posudili Buggy četverotočkaš kojim su sletjeli s puta

Piše: D. PAŠALIĆ

21.10.2018

Busovača je obavijena tugom nakon što je prekjučer u mjestu Putiš došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo 21-godišnji Asmir Alispahić, dok su dvojica njegovih prijatelja povrijeđena.

Kobna krivina

Prema informacijama iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona (SBK), do nesreće je došlo oko 17.35 sati kada je četverotočkaš sletio s lokalnog puta u mjestu Putiš.

- Tom prilikom 21-godišnji Asmir Alispahić iz Busovače je podlegao, dok su saputnici iz četverotočkaša, dvije osobe, prevezeni u bolnicu Nova Bila zbog zadobivenih povreda - kazali su iz Operativnog centra SBK.

Kako saznajemo, mladići su posudili Buggy četverotočkaš od prijatelja i odlučili se provozati. Vozeći Buggy, na jednom dijelu puta nisu uspjeli savladati krivinu, zbog čega su sletjeli s puta.  Alispahićevi prijatelji uspjeli su iskočiti, dok je 21-godišnjak, nažalost, ostao u četverotočkašu. Nekoliko puta prevrnuo se u Buggyju, a zadobivenim povredama podlegao je na licu mjesta. 

Iako su na mjesto tragedije ubrzo došli policajci i ekipa Hitne pomoći, nažalost, dežurni ljekar mogao je samo konstatirati smrt nesretnog 21-godišnjaka.

Utvrđivanje okolnosti

Uviđajnim radnjama, kojima je rukovodio dežurni tužilac SBK, bit će utvrđene sve okolnosti koje su dovele do ove tragedije koja je potresla mjesto Putiš i Busovaču, gdje je živio poginuli mladić, za kojeg prijatelji imaju samo riječi hvale.

Oproštajne poruke 

Ova tragedija potresla je Asmirove prijatelje, koji još ne mogu vjerovati da ga više nema. Od njega su se, emotivnim porukama, opraštali na Facebooku.

- Ponosni smo što smo te imali, a neizmjerno tužni što smo te izgubili. S puno ljubavi i tuge čuvat ćemo te u našim srcima. Ostavio si trag koji se ne briše, prazninu koja je iza tebe ostala ništa ne može popuniti - samo je jedna od brojnih poruka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.