DRAMA

Ženu izvučenu iz rijeke aparati održavaju u životu

Tridesettrogodišnja S. R. u veoma teškom stanju smještena u Kliniku za anesteziologiju i reanimatologiju

Plavi most u blizini Narodnog pozorišta

Piše: E. SKOKIĆ

25.10.2018

Tuzlanski vatrogasci preksinoć su iz korita rijeke Jale spasili tridesettrogodišnju S. R., koja je hitno prevezena u Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje joj se ljekari bore za život.

Prolaznice reagirale

Nesretna žena imala je sreće, jer su je dvije djevojke primijetile zakačenu za šipražje uz obalu.

Šokirane prolaznice odmah su obavijestile policiju i vatrogasce te je počela neizvjesna utrka s vremenom da bi se spasio život žene. Ekipa spasavalaca konopcima se spustila do korita Jale, a među njima je bio i vatrogasac Zvjezdan Jurić, koji kaže da je nesretna žena, kad su došli do nje, bila svjesna i komunikativna, ali da je njeno zdravlje bilo ozbiljno ugroženo zbog boravka u hladnoj vodi te jakog udarca koji je pretrpjela prilikom pada.

- Uz pomoć korpastih nosila, izvukli smo je iz rijeke i predali ekipi Hitne pomoći – kaže vatrogasac Jurić, koji je rekao da su djevojci noge bile u vodi te da su je zatekli nagetu prema koritu rijeke.


Jurić: Bila je svjesna kad smo došli

Tuzlanski vatrogasci zahvalili su djevojkama na pravovremenoj dojavi i izrazili nadu da će S. R. dobiti životnu bitku, iako su sve prognoze neizvjesne.

U međuvremenu je otvorena policijska istraga o ovom slučaju. Istražitelji provjeravaju kako je žena završila u koritu rijeke Jale u blizini Plavog mosta nedaleko od Narodnog pozorišta Tuzla.

Teške povrede

- Ženska osoba je identificirana. Zadobila je teške povrede, a o slučaju je obaviješten i dežurni tužilac – kaže za “Avaz” Izudin Šarić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Istražitelji provjeravaju i na kojem je mjestu žena upala u rijeku, a prema nezvaničnim informacijama, postoji mogućnost da je djevojci pozlilo te da je zbog toga završila u Jali.

- Pacijentica je u veoma teškom stanju smještena u Kliniku za anesteziologiju i reanimatologiju. Priključena je na respirator – kažu u Pres-službi UKC-a Tuzla.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.