ISTRAGA

Automafijaši podmeću krivična djela jedni drugima: Milinković demantirao da je za njim raspisana potjernica

Ništa ne ukazuje da je mogući izvršilac monstruoznih ubistava sarajevskih policajaca

M. Kadrić

A. ALJIMI

28.10.2018

Njegoslav Milinković je preksinoć privođen te je provjeren njegov alibi. Ništa ne ukazuje da je mogući izvršilac monstruoznih ubistava sarajevskih policajaca, otkriva nam izvor iz MUP-a RS.

Mnogi članovi automafijaških grupa, tvrdi naš izvor, su u međusobnom sukobu, tako da se privođenja iskorištavaju da jedni drugima podmetnu krivično djelo te da se riješe konkurencije, a tako zbunjuju i istražitelje.

Istražitelji u Sarajevu i RS traže potencijalne osumnjičene po spisku automafijaša. Radi se o osobama koje su barem jednom ukrale vozilo, kao i ljudima koji su organizirali mafijaške grupe za krađe automobila.

Njegoslav Milinković je za agenciju Patria kazao da se javio policiji, da za njim nije raspisana potjernica kao i da je on na slobodi. 

Naveo je da se nalazi u Mokrom i negirao je bilo kakvu umiješanost sa događajima od petka ujutro u naselju Alipašino Polje.

Iz MUP-a KS nisu potvrdili da je raspisana potjernica za Milankovićem, ali ta informacija još uvijek zvanično nije ni demantirana.

Milinković je hapšen u avgustu 2016. godine kada je sa saučesnicima pokušao otuđiti automobil na Ilidži. Tada je došlo do razmjene vatre sa policijom, kada je ranjen Savo Petričević koji je preminuo nekoliko dana kasnije. Predmet u kojem je Milinković zajedno sa još 26 osoba optužen za krivična djela otuđenja vozila vodi se na Sudu BiH, ali je suđenje prolongirano.

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Alipašino Polje - C faza, naspram tržnog centra "Bingo", u petak oko 4.50 sati automafijaši su zasuli rafalnom paljbom iz automatske puške, najvjerovatnije "kalašnjikova", policijsku patrolu, koja ih je zatekla u krađi Golfa 6 bijele boje.

Tom prilikom smrtno su stradali Adis Šehović i Davor Vujinović. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.