SARAJEVO

Ranjeni mladić Amel Kurtić odbija saradnju sa policijom: Nisam šmeker

Ne želi da kaže ko ga je napao

Policija tokom uviđaja ispred teretane na Stupu

Piše: B. CERIĆ

17.11.2018

Amel Kurtić (28) iz Sokolović-Kolonije, koji je u srijedu hicima iz pištolja ranjen ispred fitnes kluba “Oxide” u sarajevskom naselju Stup, odbija saradnju sa policijom i ne želi da kaže ko je na njega pucao, saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Nastavak istrage

- Nisam šmeker! - bahato je odgovorio Kurtić pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koji su iste noći podigli više timova kako bi uhvatili njegovog napadača.

Više od ovoga Kurtić nije želio da kaže istražiteljima, kao ni mogući motiv za napad.


- I pored činjenice da oštećeni ne želi da sarađuje, mi ćemo po službenoj dužnosti nastaviti aktivnosti radi rasvjetljavanja ovog slučaja i pronalaska počinioca - kazao nam je naš izvor, potvrdivši nam da Kurtić nije zaveden u policijskoj evidenciji.

Kurtić, očito, dobro poznaje svog napadača te je svojim odbijanjem da sarađuje sa policijom potvrdio tezu da se, najvjerovatnije, radilo o nekom ranijem sukobu.

Napadač čekao

Pucnjava se dogodila oko 18 sati ispred fitnes kluba “Oxide”, gdje je Kurtić ranjen u grudni koš i leđa. Svi su očevici rekli da je napadač čekao Kurtića da izađe iz teretane, a onda je zapucao. U teretani se prije toga ništa nije dešavalo. Kurtić je odmah prevezen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je zadržan na liječenju.

Nezvanično saznajemno da je Kurtić svojevremeno trenirao kik-boks.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.