DOBOJ

Osuđivani pedofil bio u vezi s djevojčicom

Zbog obljube nad S. B., maloljetnicom sa posebnim potrebama, dobio 2016. šest mjeseci zatvora

Janković s ranijeg privođenja

Piše: O. MATAVULJ

17.11.2018

Vid Janković (36), osuđivani pedofil iz Dugog Polja kod Modriče, ponovo je uhapšen zbog sumnje da je seksualno zlostavljao 13-godišnju djevojčicu iz okolice Modriče.

Kako je potvrđeno u Policijskoj upravi Doboj, Janković je jučer uhapšen i već je predat Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu obljuba s djetetom mlađim od 15 godina.

Priznao krivicu

- Osumnjičeni je od jula do kraja oktobra ove godine, u namjeri zadovoljavanja svog spolnog nagona, održavao intimnu vezu sa maloljetnicom. Prema nalogu Suda, izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje je koristio i tom prilikom su pronađeni predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku - saopćeno je iz PU Doboj.

Janković je 2016. godine, nakon što je priznao krivicu, osuđen na šest mjeseci zatvora zbog obljube nad S. B., maloljetnicom sa posebnim potrebama. Radi se o slučaju koji je potresao cijeli region, jer je otkriveno da je S. B., kao maloljetnica, bila u vezi sa trojicom muškaraca te da je u periodu od 2011. do 2015. godine rodila tri bebe, koje su ubijene i zakopane na njenom porodičnom imanju. Zbog ubistva te zbog podstrekivanja kćerke na ubistvo beba, njena majka Vojkana Bogojević osuđena je na šest godina zatvora.

Nađena tijela

Tokom istrage, pronađena su tijela dva novorođenčeta, dok jedno tijelo do danas nije otkriveno. DNK analizom utvrđeno je da je otac jedne od tih beba Rade Bogojević, koji je osuđen na tri godine zatvora, dok identitet oca druge bebe nije utvrđen. Osim njih dvojice, zbog seksualnog iskorištavanja S. B., i Žarko Cvijetić osuđen je na šest mjeseci zatvora.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.