ISTOČNO SARAJEVO

Ubica oca prebačen na Psihijatriju na Sokocu

Nenad Božić sa Pala kuhinjskim nožem izmasakrirao oca Veljka pa krvav izletio iz kuće na ulicu

Policija tokom uviđaja ispred kuće u kojoj se desio zločin

Piše: B. CERIĆ

21.11.2018


Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Istočnom Sarajevu potvrdio je prijedlog Okružnog tužilaštva za izricanje mjere sigurnosti obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi prema osumnjičenom Nenadu Božiću (45), koji je 17. septembra nožem ubio oca Veljka u porodičnoj kući na Palama. Božić će biti upućen na Psihijatriju na Sokolac.

Produženje pritvora

- Protiv optuženog, koji se nalazi u pritvoru, Okružno tužilaštvo Istočno Sarajevo predložilo je i produženje pritvora - navedeno je u saopćenju Okružnog suda Istočno Sarajevo.

Policija je Nenada Božića 17. septembra u 8.15 sati uhapsila u dvorištu porodične kuće nakon što su građani javili da su ga vidjeli kako hoda ulicom u donjem vešu, krvav i s nožem u ruci.



Božić: Ubio oca bez motiva

Oca je ubio bez nekih posebnih motiva. Tužilac je još prilikom određivanja pritvora predočio medicinsku dokumentaciju Doma zdravlja Pale, prema kojoj je Nenadu Božiću konstatirana dijagnoza pod šifrom F-20, koja označava šizofreniju.

Odbrana saglasna

Ranije je na sjednici advokat Aleksandar Majkalović, Božićev branilac, predložio da se njegov branjenik odmah uputi u zdravstvenu ustanovu. Advokat je istaknuo da iz dokaza Tužilaštva proizilazi da je oca usmrtio u stanju neuračunljivosti.

Manija proganjanja

Osumnjičeni Nenad Božić nije davao nikakve izjave. Neposredno po hapšenju, psihički rastrojen, govorio je policajcima kako ga neko proganja.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.