DOBOJ

Edina je tajnu o ratnom zločinu odnijela u grob

Utvrđeno da je nastradala u eksploziji plina, Edina Bešlagić pokušavala saznati istinu o smrti svojih roditelja, amidže i strine, koji su zvjerski ubijeni u ratu u BiH

Policija se tri puta vraćala na mjesto tragedije

Piše: H. ČALIĆ

25.11.2018

Osam mjeseci nakon smrti povratnice Edine Bešlagić (57), koja je tragično stradala u svojoj kući u dobojskom naselju Šušnjari, istraga je pokazala da nesretna žena nije ubijena, kako je njena porodica sumnjala.

Ova informacija potvrđena nam je u Osnovnom javnom tužilaštvu Doboj. Plin je curio iz posude. Kad je koncentracija plina bila velika, došlo je do eksplozije, zaključili su iz Tužilaštva u Doboju.

Tražila istinu

Policija se tri puta vraćala na mjesto pogibije 57-godišnjakinje. U Doboju i okolici dugo su se prepričavale različite verzije o Edininoj smrti.

Nastradala Edina Bešlagić

Spominjala se plinska boca, pa plinska grijalica, ali su sve ove priče od početka demantirali članovi Edinine porodice, tvrdeći da ona nikad nije imala uređaje na plin.

Bili su uvjereni da nije riječ o nesretnom slučaju, jer je Edina pokušavala saznati istinu o smrti svojih roditelja, amidže i strine, koji su zvjerski ubijeni u ratu u Bosni i Hercegovini.

Znala imena

Edina je znala ko su ubice njenih najbližih te je određene ljude iz Doboja spominjala kao odgovorne za njihovu smrt. Do danas za ovo četverostruko ubistvo na dobojskoj Čaršiji niko nije odgovarao.

Mještani pokušali pomoći

Mještane Šušnjara Gornjih u Doboju 12. februara ove godine sat poslije ponoći probudila je snažna eksplozija. Vatra je progutala kuću Edine Bešlagić. Njene prve komšije, čuvši jezive pozive u pomoć, pokušali su ući i izbaviti je iz vatrene stihije, ali nisu uspjeli, jer nisu mogli otvoriti ulazna vrata. Ubrzo su stigli vatrogasci i policija. Nakon što su obuzdali vatru, u sobi su našli Edinino tijelo.



Stravičan prizor u kući nastradale Bešlagić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.