SRBIJA Proglašena operacija "Vihor

Beograd: Ubijen saradnik Luke Bojovića i ''škaljaraca'' na Zvezdari

Popović, Đorić i Kostić dobro su poznati srbijanskim istražnim i obavještajnim organima

Piše: Telegraf.rs

Još jedno u nizu ubistava

Foto: Telegraf.rs


Vlada Popović (43), poznat kao Vlada Pop, ubijen je oko 22 sata na Zvezdari, u kafiću "Skver".  

Prema saznanjima "Telegrafa", Popović je blizak Luki Bojoviću i ''škaljarskom klanu''. 

Vlada Pop vlasnik kasina "Havana" i žandarm Vojislav Kostić hapšeni su zbog iznude 110.000 eura početkom prošle godine.  

- Kostić je u Žandarmeriji napredovao u vrijeme najozloglašenijeg komandanta ove jedinice, generala Bratislava Dikića. Tada je postavljen u Specijalističku četu beogradskog odreda, iako je bilo poznato da ima ozbiljne saradničke veze s beogradskim podzemljem. Konkretno, podaci o njegovoj saradnji s Popovićem postoje već pet godina - ispričao je izvor u MUP-u. 

Njih dvojica su s Daliborom Đorićem bili u zatvoru zbog spomenute iznude i prebijanja "dužnika".  

Terećeni su da su na ime nepostojećeg duga za mobilne telefone od dvojice biznismena Miloša Rilaka i njegovog poslovnog partnera Zorana Popovića pokušali da iznude novac, a uhapšeni su u u akciji Uprave kriminalističke policije u kazinu "Havana".  

Popović, Đorić i Kostić dobro su poznati srbijanskim istražnim i obavještajnim organima. Njih trojica označena su kao pripadnici i istaknuti članovi ozloglašenog ''škaljarskog klana''. 

Popović, koji je i upravnik "Havane", navodno je dobar prijatelj i saradnik Luke Bojovića i Filipa Koraća. S druge strane, Kostić, bivši žandarm, visoko je u hijerarhiji klana, a njegov brat uhapšen je u novobeogradskom restoranu "Durmitor", u velikoj policijskoj akciji u kojoj je uhapšeno više pripadnika klana.  

Policija je proglasila akciju "Vihor".

NA VRH