KRVAVI PIR Poslije pregleda na Klinici za psihijatriju UKC-a Tuzla

Ivica Antunović predat u nadležnost Tužilaštva TK

Antunović je u rodnim Gornjim Petrovićima ubio daljeg rođaka Iliju Antunovića (55) i komšinicu Maru Tadić (72)

E. Sk.
05.12.2018 16:39

S privođenja Antunovića

Foto: A. Bajrić

Poslije krvavog pohoda koji je počinio u svom rodnom selu Gornji Petrovići kod Živinica, 45-godišnji Ivica Antunović u srijedu popodne predat je u nadležnost Tužilaštva TK. 

- Osumnjičeni za dvostruko ubistvo je pregledan na Klinici za psihijatriju UKC-a Tuzla i konstatirano je da može biti predat u našu nadležnost. Nakon što bude ispitan kod postupajućeg tužioca, nadležnom sudu ćemo uputiti prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora. Također, postupajući tužilac je izdao naredbe i za sva druga neophodna vještačenja – kazao je za „Avaz“ Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Antunović je u rodnim Gornjim Petrovićima ubio daljeg rođaka Iliju Antunovića (55) i komšinicu Maru Tadić (72). Ubistva je počinio upotrebom noža, a potom je pobjegao u obližnju šumu. Uhapšen je u utorak sat poslije ponoći, kada se vratio do porodične kuće u kojoj je živio s roditeljima.

Postojale su indicije kako je Antunović popio veću količinu tableta, ali, prema nezvaničnim informacijama, utvrđeno je da to nije tačno.

Mještani Gornjih Petrovića ogorčeni su zbog zločina koji se dogodio u njihovom kraju. Antunović je, kako navode, mjesecima sijao strah, a iako su obavještavali policiju, konkretnijih reakcija nije bilo. Antunović je prije dva mjeseca bio i hospitaliziran na Klinici za psihijatriju UKC-a Tuzla.

NA VRH