LIVNO

Nije položio vozački ispit, pa udario člana ispitne komisije

Nakon incidenta P. P. se udaljio s lica mjesta te se za njim i dalje traga

Livno: Mjesto incidenta. A. Ka.

A. Kamber

7.12.2018

Na poligonu za polaganje vozačkih ispita u Livnu jučer je nezadovoljni kandidat P. P. (18) nanio članu komisije B. P. lakše povrede, koje su mu konstatirane i na pregledu u Domu zdravlja Livno.

Nakon incidenta P. P. se udaljio s lica mjesta te se za njim i dalje traga, potvrdio je za "Avaz" portparol MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak, te dodao da je operativni rad na ovome slučaju u toku, pa je zbog toga samo dao inicijale učesnika incidenta.

Potražili smo informaciju i u Kantonalnom ministarstvu obrazovanja u čijoj nadležnosti su instruktori i članovi komisije za polaganje vozačkih ispita.

Sekretarica navedenog ministarstva je kazala da je ministar Petar Galić službeno odsutan, ali i da je osoba koja vodi oblast saobraćaja Tomislav Buljan na godišnjem odmoru, tako da od njih nismo dobili informaciju o incidentu.

  Međutim, dobili smo je indirektno. Preko radnog kolege Branka Periše, člana ispitne komisije za polaganje vozačkih ispita, stupili smo u kontakt s njim. No, ni on nije imao previše toga reći.

- Sve što sam imao kazati o navedenom incidentu, koji se jeste dogodio, kazao sam u izjavi za policiju i ona sada radi na tom slučaju - kazao je Periša.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.