BANJA LUKA Žestok obračun u noćnom klubu „Opium“

Izbacivač pretukao specijalce MUP-a RS

Dvojica pripadnika SAJ-a, koja nisu bila na dužnosti, u klub pokušala ući naoružani, što im Arsenić nije dozvolio

O. MATAVULJ
19.12.2018 11:50

Igor Arsenić: Poznat po nasilničkom ponašanju

Igor Arsenić (21), izbacivač u noćnom klubu „Opium“ u Banjoj Luci, uhapšen je zbog sumnje da je pretukao dvojicu pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS nanijevši im teške povrede. 

Teške povrede

Sukob se dogodio tokom vikenda ispred ulaza u „Opium“ u centru grada. Prema nezvaničnim informacijama, motiv obračuna bilo je to što su pripadnici SAJ-a, koji nisu bili na dužnosti, u klub pokušali ući naoružani, a što im Arsenić nije dozvolio.

  • Klub „Opium“ u Banjoj Luci
    Klub „Opium“ u Banjoj Luci

Tada je došlo do komešanja, a ubrzo i tuče u kojoj su specijalci izvukli deblji kraj. Obojici je ukazana ljekarske pomoć u UKC-u RS i jednom je, navodno, slomljena vilica i izbijeni zubi, dok je drugi zadobio povredu jagodice.

Arsenić je ubrzo uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nanošenje teških povreda, a nakon kriminalističke obrade pušten je da se brani sa slobode.

Skokovi s mosta 

- Sa svime je upoznat dežurni tužilac Opštinskog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenog I. A. - rekla je portparol PU Banja Luka Marija Markanović.

Igor Arsenić široj javnosti je poznat kao „Prva lasta Banje Luke“, jer je u više navrata pobjeđivao u skokovima s Gradskog mosta. Radio je kao izbacivač u nekoliko noćnih klubova u Banjoj Luci, pa je u više navrata privođen zbog nanošenja povreda.

Više puta privođen  

Igor Arsenić je zajedno sa starijim bratom privođen u akciji „Arsenal“ usmjerenoj na suzbijanje trgovine narkoticima. Ubrzo je pušten na slobodu i odmah se obratio medijima, tvrdeći da nema nikakve veze s trgovinom narkotika. Dan kasnije ponovo je ispitivan u policiji zbog sumnje da je motociklom udario djevojčicu u banjalučkom naselju Lauš, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

NA VRH