TRAGEDIJA Podlegla u Zadru

Oglasili se iz SKB-a Mostar nakon smrti devetogodišnjakinje iz Čitluka

M.Sm.
15.01.2019 16:29

SKB Mostar

Foto: Arhiva

U vezi sa smrtnim ishodom devetogodišnje djevojčice koja je podlegla u bolnici u Zadru usljed komplikacija izazvanih vodenim kozicama, a nakon transporta iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar, oglasili su se iz ove zdravstvene ustanove

Kako su naveli, devetogodišnja M. R. je u subotu, 12. januara, u 20.45 sati pregledana u Klinici za infektivne bolesti SKB-a Mostar.

S obzirom na kliničku sliku bolesti i svu učinjenu raspoloživu laboratorijsku i aparaturnu dijagnostičku obradu, kazali su iz SKB-a Mostar, procijenjeno je da je dijete lošeg općeg stanja sa svim parametrima septičnog zbivanja.

- Najvjerovatnije ishodište su bile vodene kozice komplicirane bakterijskom superinfekcijom kože i mekih česti. Odmah je započeta specifična antibiotska terapija uz ostalu simptomatsku i potpornu terapiju te je konsultiran i dežurni pedijatar i hirurg. Zbog težine općeg stanja djeteta indicirana je hospitalizacija i daljnji tretman u Jedinici intenzivnog liječenja Klinike za dječje bolesti SKB-a Mostar. 

Kako je uslijedilo izrazito pogoršanje dišne funkcije, dijete se zbog potrebe za strojnom ventilacijom premjestilo u JIL Odjela za anesteziologiju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB-a Mostar. Potom je uslijedio pokušaj transporta djeteta u veću kliničku ustanovu u Republici Hrvatskoj radi mogućnosti pružanja bolje podrške u smislu veće šanse za preživljenjem. Nažalost, uprkos poduzetim opsežnim mjerama intenzivnog liječenja, dijete je preminulo - saopćili su iz SKB-a Mostar.

NA VRH