CRNA HRONIKA Policiji stiglo pojačanje

Poznat identitet ubijenog u Konjicu, ubica na Facebooku objavljivao bizarne fotografije

Sve raspoložive snage Policijske stanice u Konjicu su na terenu

S.Šabić
04.02.2019 12:48

Nakon jutrošnjeg stravičnog ubistva u naselju Podorašac kod Konjica, za ubicom Edinom Gačićem se još traga, a kako "Avaz" saznaje s lica mjesta, ubijen je Saud Sultanić.

Sve raspoložive snage Policijske stanice u Konjicu su na terenu, a u potragu za ubicom stiglo im je pojačanje iz Mostara.

Na mjestu stravičnog zločina u Podorašcu nalazi se velik broj pripadnika policije koji su naoružani automatskim oružjem.

Podsjetimo, jutros je u 7.30 sati Edin Gačić (43) iz Banje Luke, nastanjen u Konjicu, počinio stravično ubistvo.

On je hladnim oružjem ubio Sultanića (39), nakon čega je pobjegao.   

Inače, Gačić je na Facebook profilu objavljivao bizarne fotografije, ali i pisao statuse u kojima se bavio "teorijama zavjere".

Prema saznanjima mještana, ubica Edin Gačić je jutros oko 7.30 sati ušetao u prodavnicu u kojoj se nalazio nesretni Saud s kolegom. 

Kada je Saudov kolega izašao do WC-a, Edin je za sada iz nepoznatih razloga hladnim oružjem Saudu napravio nekoliko ubodnih rana po tijelu, usljed kojih je i podlegao. 

Iza Sauda su ostali supruga i troje djece, a, prema riječima mještana, Saud je bio komšija za primjer, dobar i pošten čovjek.

  • Saud sa suprugom
    Saud sa suprugom Foto: (Facebook)

Prema novim informacijama koje je ''Avaz'' uspio saznati s mjesta stravičnog zločina u Konjicu, napadač Edin Gačić je pri ulasku u prodavnicu u kojoj je ubijeni Saud Sultanić radio u Sauda ispalio tri metka iz automatskog oružja, nakon čega mu je smrtonosne povrede zadao hladnim oružje.

Jake policijske snage su opkolile selo Brđani, u kojem je ubica Edin Gačić bio nastanjen od izlaska iz zatvora, a u potragu su uključeni i pripadnici Specijalne jedinice MUP-a HNK.

Motiv ovog ubistva za sada još nije poznat, ali od mještana Podorašca smo uspjeli saznati da je ubica u nekoliko navrata u proteklom periodu dolazio u prodavnicu kod Sauda i tražio hranu na veresiju.

  • Selo Brđani, u kojem ubica iz Konjica stanuje
    Selo Brđani, u kojem ubica iz Konjica stanuje Foto: (Fena)
NA VRH