HRVATSKA

Sestra ubijene Jasmine sve priznala policiji?

Smiljani Srnec (45) danas je produžen zatvor zbog sumnje da je povezana s ubistvom

Jasmina Dominić nestala 2000.. Printscreen

Avaz.ba

18.2.2019

Smiljana Srnec odlučila je tokom policijskog ispitivanja da istražiteljima prizna kako je i kada ubila svoju sestru Jasminu Dominić, prenosi Telegram iz dobro obaviještenih izvora upućenih u ovaj slučaj. Ona još nije ispitana u prisutnosti advokata, prenosi Index.

Smiljani Srnec (45) danas je produžen zatvor zbog sumnje da je povezana s ubistvom sestre Jasmine, čije je tijelo pronađeno u subotu navečer u zamrzivaču porodične kuće. 

Srnec još nije ispitalo Kantonalno državno tužilaštvo, a to će navodno biti obavljeno u zakonskom roku.

Podsjetimo, policija je danas saopćila da prije dovršetka obdukcije ne može sa sigurnošću potvrditi da je u zamrzivaču u kući u selu Palovcu pronađeno tijelo Jasmine Dominić, čiji je nestanak prijavljen 2005., a zbog sumnji u ubistvo, prema neslužbenim podacima, uhapšena je njena 45-godišnja sestra.   

- Znam da se radi o ženskoj osobi sa sigurnošću, ali za sada ne možemo tvrditi da se radi o toj nestaloj osobi, ali sumnjamo da je to ta nestala osoba -  izjavio je na konferenciji za novinare Nenad Risek, portparol međimurske policije. 

Dodao je da je osumnjičena 45-godišnjakinja sa šireg područja općine Mala Subotica u nedjelju u večernjim satima predata zatvorskom nadzorniku međimurske policije.

Policija je potvrdila da je još 2005. pretraživala kuću u kojoj je nedavno pronađen leš. 

- Mogu reći da smo bili više fokusirani na vanjski dio, prema tim nekim informacijama, čak i na neka okolna mjesta. Međutim, tada nismo imali informacija da bi se to moglo dogoditi unutar kuće - rekao je Risek na novinarsko pitanje kako to da policija nije otkrila leš prilikom pretrage kuće.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.