HRVATSKA Progovorio tokom ispitivanja u policiji

Otac monstrum objasnio zbog čega je djecu bacio sa prvog sprata kuće

Određen mu jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke

Avaz.ba
01.03.2019 22:22

Josip Rođak

Josip Rođak bacio je svoje četvero djece s prvog sprata kuće na Pagu. Djeca, dobi od tri, pet, sedam i osam godina, bačena su sa šest metara visine. Dvoje djece je izvan životne opasnosti, dok su dvije djevojčice u teškom stanju. Sedmogodišnja curica je najteže povrijeđen, uz brojne povrede glave i grudnog koša.  

Otac je danas navodno progovorio tokom ispitivanja u policiji, javlja Večernji list.

Iako se kasnije službeno branio šutnjom, njegov navodni iskaz policiji, bez prisutnosti advokata, govori da će se braniti neuračunljivošću ili afektom. 

- Ja jako volim tu djecu. Oduvijek se brinem o njima i hranim ih. Čak sam kupio svima mobitele i non-stop igraju igrice. Kada mi je nedavno rečeno da ću se uskoro morati s djecom iseliti iz kuće, to me jako pogodilo, stalno sam o tome razmišljao, oka nisam sklopio danima. Odnosno, uopće nisam spavao. Ne znam što mi se dogodilo i zašto sam to napravio - navodno je rekao policajcima.

Određen mu je jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela te radi neometanog odvijanja kaznenog postupka zbog posebno teških okolnosti.

Oglasi

Komentari

NA VRH