HRVATSKA

Otac monstrum objasnio zbog čega je djecu bacio sa prvog sprata kuće

Određen mu jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke

Josip Rođak

Avaz.ba

1.3.2019

Josip Rođak bacio je svoje četvero djece s prvog sprata kuće na Pagu. Djeca, dobi od tri, pet, sedam i osam godina, bačena su sa šest metara visine. Dvoje djece je izvan životne opasnosti, dok su dvije djevojčice u teškom stanju. Sedmogodišnja curica je najteže povrijeđen, uz brojne povrede glave i grudnog koša.  

Otac je danas navodno progovorio tokom ispitivanja u policiji, javlja Večernji list.

Iako se kasnije službeno branio šutnjom, njegov navodni iskaz policiji, bez prisutnosti advokata, govori da će se braniti neuračunljivošću ili afektom. 

- Ja jako volim tu djecu. Oduvijek se brinem o njima i hranim ih. Čak sam kupio svima mobitele i non-stop igraju igrice. Kada mi je nedavno rečeno da ću se uskoro morati s djecom iseliti iz kuće, to me jako pogodilo, stalno sam o tome razmišljao, oka nisam sklopio danima. Odnosno, uopće nisam spavao. Ne znam što mi se dogodilo i zašto sam to napravio - navodno je rekao policajcima.

Određen mu je jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela te radi neometanog odvijanja kaznenog postupka zbog posebno teških okolnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.