OLOVO

Pucao da se zaštiti od šumokradice?

Uhapšeni Elmedin Š. napao šumara Mevludina Musića, koji ga je uhvatio u krađi drva

Obavljen uviđaj na mjestu događaja. Ilustracija

Piše: D. Pa.

7.3.2019

Prava drama odvijala se jučer u Olovu nakon što je, kako saznajemo, Elmedin Š. napao šumara Mevludina Musića, zaposlenika Kantonalne uprave za šumarstvo, i tom prilikom mu nanio povrede.  

Ovu informaciju potvrdila nam je Aldina Alić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kazavši da je slučaj evidentiran. 

Elmedin Š. krao je drva iz šume, a što je uočio šumar Musić, koji ga je, obavljajući svoj posao, pokušao zaustaviti, jer kradljivac nije reagirao na njegova upozorenja.  Potom je Musić, navodno, sjeo u svoje službeno vozilo kako bi sustigao kradljivca, što se i dogodilo u mjestu Careva Ćuprija. Međutim, Elmedin Š. je tada fizički nasrnuo na šumara i nanio mu povrede. 

U namjeri da se zaštiti, Musić je ispalio jedan hitac iz službenog oružja kako bi upozorio Elmedina Š. Ubrzo je na lice mjesta stigla i policija.

- Policajci su nedugo nakon incidenta uhapsili E. Š., obavljen je uviđaj na licu mjesta, ali i poduzete su sve mjere radi utvrđivanja okolnosti koje su dovele do ovog događaja - kaže Alić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.