TUŽILAŠTVO KS

Zatražen pritvor za Benjamina Spahovića i Nedima Hasića

Dok ih je policija jurila , dijelili plijen od 6.000 KM

Privođenje Spahovića i Hasića u Tužilaštvo KS. S. Saletović

B. C.

15.3.2019

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je prijedlog nadležnom Kantonalnom sudu za određivanje pritvora Benjaminu Spahoviću i Nedimu Hasiću koji su u srijedu uhapšeni u policijskoj potjeri zbog pljačke na benzinskoj pumpi „Hifa Petrol“ u Vogošći.

Pritvor im je zatražen zbog opasnosti od bijega i ponavljanja krivičnog djela. 

Spriječen bijeg

Kako nezvanično saznajemo, Spahović i Hasić su uhvaćeni s plijenom od 6.000 KM.

Filmska potjera započela je u 19.15 sati kada se oglasio tihi alarm na benzinskoj pumpi “Hifa Petrol” u Igmanskoj ulici. Pljačkaši su se automobilom Rover oznaka K21-E-073, za koje je utvrđeno da ne pripadaju ovom vozilu, uputili prema centru Sarajeva, gdje su ga policajci uočili i krenuli u potjeru.

U savršeno koordiniranoj akciji policajci su na Kovačićima kod zgrade OHR-a blokirali put. Vozač Rovera pokušao ih je zaobići, ali je udario u službeni terenac Suzuki Vitara, nakon čega im je spriječen bijeg.

Podijelili novac

Iz vozila su izvučeni Spahović i Hasić, a pored zida u Ljubljanskoj ulici pronađen je pištolj koji su u međuvremenu odbacili.

Od izvora u policiji saznajemo da su Spahović i Hasić u međuvremenu već podijelili novac. U vozilu je bilo 3.000 KM, dok je ostalih 3.000 KM pronađeno kod Hasića kada je sa Spahovićem odveden na ljekarsku kontrolu u Klinički centar.

Benjamin Spahović, MMA borac i učesnik u srbijanskom rijalitiju “Parovi”, u vezi je s ljepoticom Instagrama Minom Mateljan kojoj je 8. marta u sarajevskom naselju Dobrinja zapaljen Golf 7. Zbog ove paljevine pritvorena je Naida Leis-Karić, s kojom je Mina bila u svađi. Pritvor je određen i Naidinom momku Murisu Hodžiću te Hasi Mujiću i Amelu Jašareviću

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.