SAZNAJEMO Konačno rasvijetljeno mafijaško ubistvo u Sarajevu

Adnana Salčina likvidirao Srbijanac Aleksandar Živković

Državna agencija zvanično Tužilaštvu KS podnijela izvještaj i protiv Safeta Korića, koji se sumnjiči da je bio pomagač

M. AŠČIĆ
20.03.2019 18:46

Nakon četiri godine rasvijetljena likvidacija

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zvanično sumnjiče Aleksandra Živkovića i Safeta Korića za ubistvo Adnana Salčina, sina legendarnog ratnog heroja Sarajeva Ramiza Salčina, koji je 2. marta 2015. godine brutalno likvidiran u sarajevskom naselju Mojmilo, saznaje “Dnevni avaz”.

Državljanin Srbije

Ova policijska agencija je krajem prošle godine, nakon višegodišnje istrage, dostavila Tužilaštvu Kantona Sarajevo izvještaj protiv ove dvije osobe, koje se, prema informacijama “Avaza”, nalaze u bijegu, najvjerovatnije u Srbiji, čiji su državljani.

Time je slučaj ubistva Salčina, koji zasigurno ima potpis organiziranog kriminala, nakon skoro četiri godine, konačno rasvijetljen. Pomoć u rasvjetljavanju ovog slučaja uveliko je pružilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, uz strogi nadzor Tužilaštva KS.

Prema informacijama “Avaza”, SIPA sumnjiči Živkovića, koji je državljanin Srbije, kao direktnog izvršioca, a Korića, državljanina BiH i Srbije, kao njegovog pomagača. Tačnije, Korić je, navodno, pomogao Živkoviću da se sakrije nakon ubistva Salčina, nakon čega su obojica napustila našu državu. Korić je, navodno, sakrio i Živkovićev pištolj i automobil.

Dva hica

Salčin je likvidiran u automobilu u sarajevskom naselju Mojmilo. Ovaj slučaj šokirao je javnost, jer se brutalno ubistvo dogodilo usred dana, kad je ubica ispalio dva hica iz pištolja, od kojih je jedan pogodio Adnana u ruku, a drugi mu je prošao kroz prsa.

Na vozilu u kojem je ubijen Salčin, nije bilo tragova razbijenog stakla pa sve upućuje na to da je ubica prišao dok je vozilo stajalo na raskrsnici i kroz otvoren prozor upucao Salčina.

Nije stigao pucati

Nakon ubistva se tvrdilo da je ubica sa pomagačima pobjegao, navodno, Golfom 3. Nedugo zatim, MUP KS uhapsio je tri osobe, ali su puštene na slobodu. Ove osobe, kako je utvrđeno, nemaju nikakve veze s ubistvom. Prema izvještajima policije, Salčin je kod sebe imao pištolj, ali ga nije uspio upotrijebiti.

Komentari

NA VRH