MOSTAR Optužena Mladenka Šimić priznala krivicu

Majci 14 godina zatvora za ubistvo bebe

Njen suprug Mile Šimić ranije priznao krivicu i dobio 15 godina zatvora

Avaz.ba

Mladenka (lijevo) u sudnici i njen suprug Mile (zadnji desno)


Mladenka Šimić, priznala je krivicu za ubistvo svog tek rođenog djeteta, te joj je Kantonalni sud u Mostaru izrekao kaznu u trajanju od četrnaest godina. Mladenka je s Tužilaštvom potpisala sporazum o priznanju krivice.

Njen suprug Mile Šimić, također, je ranije priznao krivicu i dobio 15 godina zatvora. On je 6. septembra došao u Mostar po suprugu, koja je taj dan napuštala bolnicu nakon poroda, i to u pratnji dvoje maloljetne djece.

Nakon što su zajedno krenuli vozilom prema Čitluku, u namjeri da ubiju novorođenče, Šimić je zaustavio automobil na Kobilovači pored makadamskog proširenja. Njegova supruga je tada izvela djecu iz automobila da ne bi vidjela šta će njihov otac učiniti i s njima se udaljila. Šimić je sa zadnjeg sjedišta uzeo korpu s novorođenčetom i bacio je u provaliju.

Novorođenče je glavom udarilo o tvrdu podlogu i zadobilo teške ozljede glave, usljed kojih je nastupila smrt. Supružnici su se vratili u vozilo i zajedno s dvoje djece krenuli prema Mostaru i preko Žovnice se uputili u Grude.

Šokantan slučaj otkriven je 12. septembra prošle godine. Šimići su roditelji troje maloljetne djece, koja su smještena u „Majčino selo“ u Međugorju.

Više o temi Mile Šimić

NA VRH

Podijeli članak na