NESREĆA

Maloljetnik iz Modriče vozilom udario pješaka i pobjegao

Kod povrijeđenog je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,36 g/kg

Nezgoda u Modriči. Arhiv

Fena

22.4.2019

Policija u Modriči jučer je identificirala maloljetnu osobu s područja te općine, za koju postoji osnov sumnje da je u noćnim satima, upravljajući putničkim automobilom, udarila pješaka i pobjegla s lica mjesta saobraćajne nesreće.

- Maloljetnik je u 03:30 sati na lokalnom putu u mjestu Čardak vozilom marke VW Golf udario pješaka inicijala P. I. (1970.) s područja Modriče, nakon čega se udaljio s lica mjesta ne pružajući pomoć povrijeđenom - saopćeno je danas iz Policijske uprave Doboj.

P. I. je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Modriča, nakon čega je prevezen u bolnicu u Slavonskom Brodu, gdje je zadržan na liječenju.

Izvršenim alkotestiranjem kod povrijeđenog pješaka je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,36 g/kg.

Nakon kompletiranja i dokumentiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj će biti dostavljen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima ugrožavanje javnog saobraćaja, nepružanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i izazivanje opće opasnosti.

Iz Policijske uprave Doboj apeliraju na učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.