AKCIJE Nakon jučerašnje likvidacije

Hapšenja širom RS, na mjestu ubistva policija iz više gradova

Srna
23.04.2019 14:50

Baldo, Đukanović i Milanović

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su uhapsili Gorana Milanovića i Emilia Baldu, koji se sumnjiče da su izvršili krivično djelo teško ubistvo na štetu Slaviše Кrunića i Žarka Pavlovića i krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu Gorana Ilića, koja su sinoć počinjena u Glamočanima kod Banje Luke.

Kako je saopćeno iz MUP-a RS, ove osobe se sumnjiče da su sa Željkom Kovačevićem, koji je sinoć smrtno stradao u oružanom napadu na Кrunića, Pavlovića i Ilića, direktni izvršioci ovih krivičnih djela.

Za ova krivična djela sumnjiči se i osoba B. Đ. iz Banje Luke, koja se trenutno nalazi u bijegu i za kojom policija aktivno traga. Za ovom osobom raspisana je potjernica.

Nezvanično, riječ je o Benedi Đukanović.

Istragu u vezi s krivičnim djelom teško ubistvo vodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Republičkog tužilaštva, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije i organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, saopćeno je.

Podsjećamo, Slaviša Krunić ubijen je noćas u blizini porodičnog imanja nadomak Banje Luke. Ubijen je i jedan od njegovih pratilaca, dok je drugi ranjen. U razmjeni vatre ubijen je i jedan napadač.

Krunić je bio vlasnik više firmi, između ostalih, agencije za osiguranje objekata "Sector Security", kao i lanca pekara "Žitopeka".

NA VRH