ISTRAGA

Tajib Husejnović: U suprugu su mi pucali tri puta

Indira Husejnović i njen suprug Hajro pucali na Mediju Husejnović, koja je na mjestu podlegla

Mjesto zločina u Topuzovom Polju

Piše: D. PAŠALIĆ

10.5.2019

Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK) još istražuju okolnosti koje su dovele do zločina u romskom naselju Topuzovo Polje kod Visokog, kad su Indira Husejnović i njen suprug Hajro pucali na Mediju Husejnović, koja je na mjestu podlegla, dok su tri osobe povrijeđene.

Dao izjavu

Iz bolnice je jučer izašao Tajib Husejnović, suprug ubijene Medije, kojeg su inspektori ispitali čim je došao u Visoko.

- Dao sam policiji izjavu o tome kako se sve odigralo. I dalje tvrdim da je Hajro ubio moju suprugu. Još su mi pred očima scene od kobnog dana. Nije bilo lijepo vratiti se ponovo na ovo mjesto – govori Husejnović.


Tajib i Medija ispred kuće

Iako još nije dobio rezultate obdukcije tijela supruge, od policije je uspio saznati neke detalje.

- Oni kažu da ima tri prostrelne rane. Otići ću u Gradska groblja da otkrijem svoju ženu i izbrojim koliko je metaka ispaljeno u nju – govori on.

Mirna Poljac, portparol Tužilaštva ZDK, potvrdila je za naš list da im još nisu dostavljeni zvaničan nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine.


Hajro Husejnović: U pritvoru

Ranije je određen pritvor Indiri i Hajri. Indira se tereti za ubistvo, izazivanje opće opasnosti i nanošenje lake povrede, dok se njen suprug Hajro sumnjiči za ubistvo i izazivanje opće opasnosti.

Troje ranjeno

Indira je osumnjičena da je prošle subote ubila svoju jetrvu i sestru Mediju, a u pucnjavi, u kojoj su učestvovali i njen suprug i sin, ranjeni su njen djever Tajib Husejnović i njegov sin Dževad. U pucnjavi je ranjen i Indirin sin Nihad Husejnović.

Sumnje u crnu magiju

Istragom je utvrđeno da je Hajro Husejnović pucao iz oružja koje je koristila i njegova supruga Indira. Svemu su prethodile sumnje Hajre i Indire da se njihov sin ubio zbog crne magije, iza koje, navodno, stoji njihova jetrva Medija. U subotu su se svi okupili na platou ispred porodične kuće da idu kod hodže, ali su Hajro i Nihad, prema Tajibovim riječima, počeli pucati na sve njih. Tajiba je izvukla kćerka, a njegov sin Dževad je ranjen, tvrdi ranjeni Tajib. Zenička policija uhapsila je i Nihada Husejnovića, Indirinog srednjeg sina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.