AKCIJE Spasilačke ekipe u Srebrenici i Zavidovićima

Velika potraga za Salihom i Almirom

Ni nakon 25 dana potrage za Salihom Omerović, nema podatka da je negdje viđena <195> Osim ličnih stvari koje je porodica našla, Almiru Gluhiću nema nikakvog traga

Dž. P. - S. Sm.

Almir Gluhić


Ni nakon 25 dana potrage za Salihom Omerović (54) iz Milačevića kod Srebrenice, nesretnoj ženi nema ni traga. Nema informacija da je negdje viđena, osim one da je primijećena u Vučevcima, Mjesna zajednica Sućeska kod Srebrenice. Salihin nestanak policiji je prijavljen 15. aprila. 

Apel građanima

Spasilačke ekipe Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) nekoliko dana su uz pomoć savremene opreme pretresale područja mjesnih zajednica Potočari i Sućeska.

U potragu su uključeni i Salihin brat Velija Omerović s rodbinom, komšijama i prijateljima. Pretresli su svaki pedalj lokaliteta Milačevići i šire, odakle je Saliha nestala.

Nastavila se i agonija porodice Gluhić iz Zavidovića. Još jednom su zamolili građane za pomoć u potrazi za Almirom, koji je nestao 2. maja. 

Stvari na obali

Nakon što su na lijevoj obali rijeke Bosne u mjestu Porobići blizu magistralnog puta Zavidovići - Maglaj pronađeni njegova odjeća i lične stvari, potraga je bila usmjerena na rijeku Bosnu od Zavidovića prema Maglaju, ali nije dala rezultate. 

Nažalost, osim majice, džempera, jakne i CD-a koje su našli, Almiru nema nikakvog drugog traga.

Paralelno s ovim potragama, porodica i prijatelji još traže 71-godišnju Ružicu Bičvić, koja je nestala 20. aprila na Trgu Vilijama Šekspira u sarajevskom naselju Dobrinja. Pretraženo je šire područje oko Sarajeva, ali nesretna žena još nije nađena. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na