BANJA LUKA Prijedlog tužioca Republičkog javnog tužilaštva

Rodoljubu Gajiću određen jednomjesečni pritvor

Dovodi se u vezu sa ubistvom banjalučkog biznismena Slaviše Krunića

Srna
12.05.2019 21:29

Rodoljub Gajić

Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor radniku firme "Sector Security" Rodoljubu Gajiću, koji se dovodi u vezu sa ubistvom banjalučkog biznismena Slaviše Krunića.

Gajić je danas u pratnji jakih policijskih snaga doveden u Okružni sud, nakon što je juče saslušan u Republičkom javnom tužilaštvu poslije čega je tužilac predložio sudu da mu bude određen pritvor.

Gajića su u petak uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske.

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović  ranije je kazala kako je osumnjičeni G.R. uhapšen zbog krivičnog djela teško ubistvo Slaviše Krunića, Žarka Pavlovića i Gorana Ilića.

Kako prenose agencije, Gajić je osiguravao suprugu i djecu ubijenog Krunića, te je informacije odavao osumnjičenim Benediju Đukanoviću i Emiliu Baldi.

Policija je u okviru istrage ubistva Krunića uhapsila Baldu, kojem je određen jednomjesečni pritvor, dok za Đukanovićem i dalje traga.

U Glamočanima kod Banjaluke u noći između 22. i 23. aprila u pucnjavi su ubijeni vlasnik kompanija "Sector Security", "Žitopeka", "Žitoprodukt", "Sector ADS" i "Sector ZOS" Slaviša Krunić, jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen

Komentari

NA VRH