CRNA HRONIKA Član "škaljarskog klana"

Ko je bio Darko Mijović, koji je ubijen u Njemačkoj: Oslobođen zbog likvidacije mladića

Ulama i Mijović su se, prema optužnici, teretili da su ubili Medina i sahranili ga na nepoznatom mjestu

Telegraf.rs
13.05.2019 19:05

Darko Mijović: Oslobođen optužbi za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina

Foto: Privatna arhiva

U jednom stanu u Berlinu jutros je ubijen državljanin Crne Gore Darko Mijović iz Podgorice, a osim njega, navodno je poginula još jedna osoba. Mediji prenose da su još dvije osobe teško ranjene.

Pucnjava se dogodila u stanu u kojem su boravili Mijović i druge dvije osobe, a prema tvrdnjama crnogorskih medija, ubijeni su bili pripadnici "škaljarskog klana". 

Mijović je 28. marta oslobođen optužbi za ubistvo Petrovčanina Nemanje Medina. On i Baranin Vladimir Ulama optuživani su da su 8. jula 2016. godine oteli, a potom ubili Medina.

  • Tijelo Nemanje Medina nikada nije pronađeno
    Tijelo Nemanje Medina nikada nije pronađeno Foto: Lična arhiva

Viši javni sud u Podgorici oslobodio je u martu optužene Ulamu i Mijovića, a porodica je, nakon izricanja presude, napustila sudnicu uz riječi "Je li vam ovo pravda, sram vas bilo", pišu crnogorski mediji.

Podsjetimo, Ulama i Mijović su se, prema optužnici, teretili da su ubili Medina i sahranili ga na nepoznatom mjestu.

Optužnicom je bio obuhvaćen i Bogdan Milić, koji se sumnjičio za krivično djelo pomoć počiniocu poslije izvršenog krivičnog djela. 

Prema ranijim tvrdnjama Tužilaštva, ubistvo su izveli na podmukao način jer je Medin odbio da učini nešto što su od njega tražili. Kako se sumnja, oni su 8. jula 2016. namamili Nemanju da dođe u Virpazar.

Ulama i Mijović su optuženi da su Medina povrijedili, zatim strpali u gepek njegovog bijelog Renault Megana, odvezli na nepoznato mjesto, ubili ga na za sada nepoznat način i sakrili njegovo tijelo. 

Ulama i Mijović su se sve vrijeme branili šutnjom, nisu odgovarali na pitanja. Tijelo Nemanje Medina do danas nije pronađeno. 

Ovo je, inače, prvi takav slučaj u Crnoj Gori, da se sudi za ubistvo čovjeka čije tijelo nije nađeno.

Komentari

NA VRH